reklama

Kto po in vitro?

Hmmmmm in vitro traktuje jak lekarstwo nie jak coś złego . Czy moje dziecko zostanie poczęte w łóżku czy na blacie kuchennym czy w laboratorium nie robi dla mnie różnicy , ważne jest dlaczego jest poczęte bo 2 kochające się osoby go pragną . Ludzie czasem czegoś nie znają nie rozumieją a są przeciw. No ale ze Wy dziewczyny siedzące w tym po uszy macie poczucie ze to mechaniczne dziwne. No ale każdy widzi to po swojemu i ma do tego święte prawo.
Ewunka to chodzi o wrażenie a nie, że tak to traktujemy. Spostrzeżenia i przemyślenia a nie nasze spojrzenie. Każda napisała, że nie traktuje iv jako czegoś złego. To był opis etapów jakie przechodzimy przy procedurze.
Fajnie, że nigdy nie miałaś chwili refleksji i przemyśleń egzystencjalnych :rolleyes:

reklama
Falka jak u Ciebie? Przypomnij mi do którego dr Ty teraz chodzisz?
W kwietniu transfer? ?

U mnie 3dc i zbadalam hormony, są ok, poza prolaktyna która mi skacze jak Wariatka, pod koniec grudnia miałam. 2x ponad normę ( 61,6 przy normie 6-29.9) a dzisiaj 5.30 czyli za mało. Dr Brelik mnie prowadzi, kazał mi zredukować dawkę bromegronu do 1/2 tabl, zasrana hiperprolaktynemia :( czekam na wizytę do 31.03 i wtedy będzie decyzja czy w przyszłym cyklu crio. Nie mogę się doczekać, dola zalapalam,kolejna kumpela w ciąży ;(
Mów jak punkcja jak się czujesz? Pewnie już gdzieś pisałas ale zanim się dokopie ;)

U mnie 3dc i zbadalam hormony, są ok, poza prolaktyna która mi skacze jak Wariatka, pod koniec grudnia miałam. 2x ponad normę ( 61,6 przy normie 6-29.9) a dzisiaj 5.30 czyli za mało. Dr Brelik mnie prowadzi, kazał mi zredukować dawkę bromegronu do 1/2 tabl, zasrana hiperprolaktynemia :( czekam na wizytę do 31.03 i wtedy będzie decyzja czy w przyszłym cyklu crio. Nie mogę się doczekać, dola zalapalam,kolejna kumpela w ciąży ;(
Mów jak punkcja jak się czujesz? Pewnie już gdzieś pisałas ale zanim się dokopie ;)
Miałam taką frustrację jak mi tsh nie mogli ustabilizować.
Wszystko ok. 11 kropkow. W sobotę będę wiedziala ile jest dzielnych i chce awansować na knopersiki. :-) :)
A pick up robił dr G. i w ogóle to wszyscy pozytywni jak zawsze zresztą.
To trzymam kciuki żeby się udało z crio!
Nie kojarzę dr B. Tzn nie miałam z nim doczynienia jeszcze.

Dziewczyny jestem dzidzi dobrze sie mniewa ma juz ponad 6 cm a mi zaczyna sie 13 tydz
Badania zrobione usg I krew I niby Na wynik mam Teraz czekac jak to jest z tym sydromem zes Downa też czekałyście. Na czym wogole polega to badanie czy ktoś może mi to przybliżyć.
Pozdrawiam ;)
Ewa ale piękności!!! Witam w II trymestrze :-) teraz wierzysz że bedzie dobrze?
Ja na wyniki testu czekałam 4 dni, troche sie bałam otworzyć bo w szpitalu powiedzieli że czeka sie do 2 tygodni ale jak wynik pokazuje wysokie ryzyko to list dostanę w ciagu kilku dni. To badanie z krwi i daje tylko orientacyjne ryzyko.

Ewa ale piękności!!! Witam w II trymestrze :-) teraz wierzysz że bedzie dobrze?
Ja na wyniki testu czekałam 4 dni, troche sie bałam otworzyć bo w szpitalu powiedzieli że czeka sie do 2 tygodni ale jak wynik pokazuje wysokie ryzyko to list dostanę w ciagu kilku dni. To badanie z krwi i daje tylko orientacyjne ryzyko.
Czyli w tym wyniku bedzie cos napisane o wyniku
Dziękuję za przywitanie nie możemy z mężem do tej pory uwieżyć

reklama
Bedzie pisało np 1:3500 - low risk
Chyba do 350 jest high risk (czyli 1:350 i poniżej 350), ale to bedziesz miała markerem zaznaczone jakie jest ryzyko czy low czy high.
A ile ci wyszło NT (przeziernosc karkowa)?

Najki kochana zaraz bedziemy oglądać twoje zdjęcia malucha z usg!!!! Juz niedługo ;-)

Westaice No to ładnie naprodukowałaś jajeczek. Niech ci sie zapładniają i dzielą jak trzeba

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry