pisanka89
Fanka BB :)
I czytałam na ulotce właśnie ze duże wzdęcia i opuchniecia brzucha. Na szczęście już lepiej :* panika też przechodziPisanko ja po luteinie też byłam napompowana . Teraz mniejsze zło bo prolutex w brzuch .
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I czytałam na ulotce właśnie ze duże wzdęcia i opuchniecia brzucha. Na szczęście już lepiej :* panika też przechodziPisanko ja po luteinie też byłam napompowana . Teraz mniejsze zło bo prolutex w brzuch .
Skąd Wy taki estradiol bierzecie? Ja ledwo 2000 przekroczyłam.
Z pęcherza mi to wiedziałam. Nie pomyślałam o progynovie. To i tak u mnie przy 11 maly.z komorek jajowych,na jedna przypada okolo 300 jed.estradiolu,do tego bierzesz jeszcze progynowe i sie nakreca,jak masz np15 dojrzalych to masz juz 4500 estradiolu. Oprocz tego mi sie wydaje ze to zalezy od organizmu,u Hess zaczyna sie od 6000 u mnie byl raz od 2700 i drugi od 6700.
to zależy czy mówimy o dream team czy o pare z problemami, gdy gamety słabe. Mimo wszystko zdarza się to niezmiernie żadko, nie twierdze, ze to nie możliwe. Naturalsy tez się trafiają po ivf, ale nie ma co na to liczyc, bo to nie jest norma:-) aczkolwiek fajnie by było:-)Kate_p7 znam kobietę która z 6 zarodków ma 4 dzieci ( 2 transfery po 3 szt )
tutaj nie ma dobrej opowiedzi, bo art. sobie przeczą, chociaż succes rate jest wyższy dla 5dniowych i mniejsza ilość poronien, wyższy wspolczynik baby-take home. Jednak jest to tylko statystyka, no i dużo zależy kto ma problem, bo można podawac zarodki 2dniowe, ale nie gdy jest czynnik meski. W tym przypadku w 5 dobie wyłonią się te z poprawnym dna od obojga rodziców, wcześniej zarodki rozwijają się dzięki potencjałowi oocytu.Jezeli zarodki sa słabe, raczej nie czeka się do 5 doby. Bo wiadomo, ze na szkle warunki sa badziej hardcorowe, niż w macicy. Z drugiej strony w 3 dobie rozwoju zarodek jest w jajowodzie a nie w macicy, dopiero w 4 dobie wychodzi pozwiedza, zatem może warunkina szkle kontrolowane są lepsze niż w macicy... nie ma dwóch takich samych zarodkow, żeby można było to zbadac,Kate_p7 a powiedz mi proszę jak to statystycznie wygląda z zarodkami które lepiej podać ( 3 czy 5 dniowe )
Kilka lat temu w Hiszpanii standardem było podawanie 3 zarodków ( jeśli kobieta chciała ) ale zeszli do 2 zarodków bo za dużo rodziło się trojaczkowwózki dla 3 szt pojawiły się na standardzie w prawie każdym sklepie
![]()
U nas jest głęboki czynnik męski i lekarz nam powiedział, że prawdopodobnie dostaniemy zarodek w 5 dobie, ponieważ po 3 dobie uaktywnia się właśnie ten czynnik męski i okaże się czy zarodek się dobrze rozwija.to zależy czy mówimy o dream team czy o pare z problemami, gdy gamety słabe. Mimo wszystko zdarza się to niezmiernie żadko, nie twierdze, ze to nie możliwe. Naturalsy tez się trafiają po ivf, ale nie ma co na to liczyc, bo to nie jest norma:-) aczkolwiek fajnie by było:-)
tutaj nie ma dobrej opowiedzi, bo art. sobie przeczą, chociaż succes rate jest wyższy dla 5dniowych i mniejsza ilość poronien, wyższy wspolczynik baby-take home. Jednak jest to tylko statystyka, no i dużo zależy kto ma problem, bo można podawac zarodki 2dniowe, ale nie gdy jest czynnik meski. W tym przypadku w 5 dobie wyłonią się te z poprawnym dna od obojga rodziców, wcześniej zarodki rozwijają się dzięki potencjałowi oocytu.Jezeli zarodki sa słabe, raczej nie czeka się do 5 doby. Bo wiadomo, ze na szkle warunki sa badziej hardcorowe, niż w macicy. Z drugiej strony w 3 dobie rozwoju zarodek jest w jajowodzie a nie w macicy, dopiero w 4 dobie wychodzi pozwiedza, zatem może warunkina szkle kontrolowane są lepsze niż w macicy... nie ma dwóch takich samych zarodkow, żeby można było to zbadac,