reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ma reguły, który protokół skuteczny. To zależy jak zareagujesz na leki. Każdy organizm jest inny. Jedna wychodzi lepiej na krótkim, a druga na długim.
Powiem na własnym przykładzie: pierwsze podejście na krótkim protokole, ale przed tym antyki, bo byłam po operacji i musiałam wyciszyć jajniki. Drugi długi i wyszłam na nim źle, więc 3 miałam znów krótki, bo mój organizm lepiej reagował na leki i szybciej.
To naprawdę zależy wszystko od organizmu. Nie ma protokołu, który lepszy i skuteczniejszy. Lekarz sam musi ocenić sytuacje jaki protokół ma dać danej pacjentce

Dziewczyny drogie czy wiecie może co może być przyczyna krwawienia/plamienia w trakcie brania antyków?? Siostra mi dzisiaj zadała to pytanie i jedyne co nasunelo mi się na myśl to to że nie zrobiła odstępu między opakowaniami,ale robiła i za tydzień ma zrobić kolejny odstęp. Jakieś pomysły?

Mi
To sprawa indywidualna. Lekarz dobiera protokół pod konkretną pacjentke i jej wyniki.
A co do zastrzyki :) Może się zdarzyć, ze po transferze przepisza Ci progesteron w zastrzykach i jakiś lek na rozrzedzenie krwi, więc przygoda może byc dłuższa;) js do teraz jestem na zastrzyku (do 12tc na dwoch). Wszystko dla Maluszka :)
lekarz mówił ze progesteron nie będę miała w zastrzykach juz i ze to juz końcówka zastrzyków (chyba do dnia punkcji albo transferu/nie wiem dokładnie tylko tak sadze)

reklama
Ewelin, wiesz już co z mrozaczkami? U mnie -niestety- pomimo 3 bardzo dobrze rokujących żaden nie przetrwał

Aniko, wczoraj pocieszyłaś, już się tak nie denerwowałam. Dzisiaj beta 365 :D

Witak malutkikaczorku :) Powodzenia
Ale ja nie mam żadnych mrożaków. Chyba cos musiało Ci się pomylić :)

O i jaka piekna beta :) super gratulacje :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry