reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dzwoniłam do p. embrilog i mi powiedziała że te dwa pęcherzyki zapłodniły się ale jajeczko jest niedojrzałe . Absolutnie nie wiem o czym do mnie mówiła.Co to znaczy? Że nie ma szans na to aby się rozwijały te pęcherzyki czy jak? Mam mętik w głowie z tego.

lindi - chyba troche sie pogubilas w tym. pecherzyki sie NIE zapladniaja. zapladania sie komorka jajowa ktora byla w pecherzyku. mialas pewnie pobrane 2 pecherzyki z ktorych byly 2 komorki. jesli cos jest niedojrzalego to musi to byc komorka. jesli tak to komorka taka nie jest w stanie zaplodnic i dzielic sie. wiec wniosek taki ze z 2 komorek zostala jedna ktora sie zaplodnila i teraz bedziemy czekac na jej dalszy rozwoj. trzymam kciuki zeby sie ladnie dzielila na szkielku.

i bedziesz miala transfer w 2 dobie

Pani embriolog mi powiedziała że i jedna i duga jest niedojrzała ale to jest zapłodnione i zobaczymy co dalej. Jeżeli są niedojrzałe to czy to oznacza że je za szybko ze mnie pobrali? jakby sie udało to transfer w 5 - 6 dobie.
A czy to co mi napisałaś to znaczy że niedojrzałe jajko nie może się zapłodnic?

Ostatnia edycja:
sham Dzięki za odpowiedź ja poprzednio też miałam podawane zarodki przeważnie między 14-16 dc.
Jeżeli chodzi o leki to na razie mam brać od 1 dc progynova i kontynuować euthyrox. Zobaczymy jak będzie , chyba wiedzą co robią?

Meg Ja przy 1 podejściu miałam długi protokół i miałam 3 komórki , przy 2 już miałam krótki protokół czyli bez anty i miałam 2 komórki. Ale nie wiem czy coś Ci to da bo jak już wcześniej pisałam stymuluję się gorzej niż źle.

gkvip2505 Dzięki kochana za odpowiedź . Uspokoiłaś mnie. Pozdrawiam

joweg Niestety nie mogę Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Ostatnia edycja:
lindi - niedojrzala komorka NIE MOZE BYC ZAPLODNIONA. jesli masz obie niedojrzale komorki to nie moze wystapic zadne zaplodnienie. bo rozumiem ze nie trzymaja ich w labie zeby dojrzaly (niektore laby maja mozliwosc przetrzymania komorki aby ta dojrzala - ale jesli o tym Ci nie mowili to pewnie nie robia).

nie robi sie transferow w 5 dobie przy takiej liczbie komorek - zakladajac nawet ze obie sa dobre. musi byc transfer w 2 dobie - jesli co innego mowia to konowaly sa. kultywacja zarodka do 5 doby ma na cely wybranie najlepszegoz arodka. u ciebie nie ma co kultywowac ani z czego wybierac. nawet zakladajac ze obie komorki sa jednak dojrzale to nie ma na co czekac tylko o ile sie beda dzielic to musi byc transfer w 2 dobie

jesli jednak dobrze zrozumialas embriolog ze obie sa niedojrzale to niestety nie bedziesz miala transferu bo nie ma czego zapladniac. niedojrzalosc komorki wynika najczesciej z tego ze sa za szybko pobrane badz tez czasami nawet pecherzyki ktora maja odpowiednie rozmiary moga zawierac niedojrzala komorke. tego lekarz nie widzi

joweg - nie rozumiem twego pytania....?? na 36 godzin przed punkcja nie bierze sie juz lekow stymulujacych

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry