reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Rany boskie Aniolkowa trzymaj się Kochana.Jak to dobrze ze do szpitala trafiliście. Ciesze sie ze jestescie pod dobrą opieka i monitoruja Was :* oby jak najdłużej Synus w brzuchu został. Trzymam kciuki za Was i wysylam pozytywne fluidy :*

reklama
Nadal w dwupaku. Szyjka krótka i rozwarcie na ok 3 cm. Widać i czuć pod palcami worek owodniowy. Wody nie odeszły. Skurcze nieregularne cały czas wyciszaja. Te skurcze to ból jak na @ tylko trwają dłużej i są częste.
Maluch waży 930 gramów i jest ułożony posladkowo. Będą sprawdzać jeszcze pozycję przed samym porodem i jeśli się nie zmieni to cc.
Dostał sterydy pierwszą dawkę za 2h mam miec drugą dawkę - po 24h zaczynają działać.
Dostaje tez kroplowke na ochronę mózgu podczas porodu
Ze względu na sytuację zapytałam o poznanie płci i będzie SYNUŚ  tak jak czułam.
Lekarz neonatolog wyjaśnił nam całą procedurę co będą mu robić. Dziecko przeżyje bo jest zdrowe i silne. Żeby tylko nie było żadnych wad ale to się okaże po porodzie.
Chciałabym wytrzymać do 30 tc ale lekarze mówią że jak wytrzymam do 27 to będzie super.
Wszystko i wszyscy są gotowi na poród w razie czego.
Synuś fika cały dzień i spał może w sumie z godzinę. A tak to szaleje zadowolony nie zdając sobie sprawy z powagi sytuacji
Gdybym nie pojechała do szpitala dzisiaj to prawdopodobnie urodzilabym dziś w nocy i synek by zmarł :-(((

Kochana wszystko bedzie dobrze trsymam kciuki zeby synus jak najdluzej chcial pobaraszkowac w brzuszku. A jesli jednak bedzie taka koniecznosc niech urodzi sie silny do walki :)
Wczesniak to wielki strach dla rodzicow ale teraz ratuja tak male dzieci ze napewno wszystko bedzie w porzadku.
Ja tez jestem wczesniakiem co prawda 2 miesiecznym moj m tez jest wczesniakiem i jestesmy zdrowymi ludzmi.
Takze kochana w zaleznosci ktora z opcji wybierze sobie twoj babelek mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

✊✊✊✊ za dzisiejsze szczesliwe wiesci po wizytach i za wysoka bete koralika

27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
27:aniołkoeamama - za maluszka zeby nie pchal sie tak szybciutko na swiat

28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
30: Mgs - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31:po40 - wizyta serduszkowa
31:Megi*: wizyta w trakcie stymulacji

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)[/QUOTE]

Aniołkowa jestesmy z tobą. Dużo sily kochana. Dla ciebie i dzidziusia i żeby został z tobą jak najdłużej. W takiej sytuacji ważny jest każdy dzień. Serduchem jestesmy z wami.

Nadal w dwupaku. Szyjka krótka i rozwarcie na ok 3 cm. Widać i czuć pod palcami worek owodniowy. Wody nie odeszły. Skurcze nieregularne cały czas wyciszaja. Te skurcze to ból jak na @ tylko trwają dłużej i są częste.
Maluch waży 930 gramów i jest ułożony posladkowo. Będą sprawdzać jeszcze pozycję przed samym porodem i jeśli się nie zmieni to cc.
Dostał sterydy pierwszą dawkę za 2h mam miec drugą dawkę - po 24h zaczynają działać.
Dostaje tez kroplowke na ochronę mózgu podczas porodu
Ze względu na sytuację zapytałam o poznanie płci i będzie SYNUŚ  tak jak czułam.
Lekarz neonatolog wyjaśnił nam całą procedurę co będą mu robić. Dziecko przeżyje bo jest zdrowe i silne. Żeby tylko nie było żadnych wad ale to się okaże po porodzie.
Chciałabym wytrzymać do 30 tc ale lekarze mówią że jak wytrzymam do 27 to będzie super.
Wszystko i wszyscy są gotowi na poród w razie czego.
Synuś fika cały dzień i spał może w sumie z godzinę. A tak to szaleje zadowolony nie zdając sobie sprawy z powagi sytuacji
Gdybym nie pojechała do szpitala dzisiaj to prawdopodobnie urodzilabym dziś w nocy i synek by zmarł :-(((
Zdrowia zdrowia i zdrowia dla Synka .
Oby jeszcze posiedzial w brzuszku.
Męża siostry syn urodził się 830 g teraz największy rozrabiaka w przedszkolu .

reklama
Do góry