• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
widze, ze ogladalyscie wczoraj mecz, ja wytrzymałam całe 15 min, pozniej dopadła mnie spiączka :D dopiero rano sprawdziłam wynik :(
Powodzenia dzis wszystkim!! :)

reklama
Mnie interesuje jak to jest z tą nową refundacja na leki. ? Kto idzie po recepty w lipcu. ?
Należy się każdemu .? Czy trzeba coś przedstawić .?
Mam plan iść do ginusia jak będę teraz na wakacjach :rolleyes: to musi być w klinice. ? Czy zwykły tez może wypisać .?
Jak to działa. ? Bo hurtowo chciałam wypisać recepty za zapas ;)

Mnie interesuje jak to jest z tą nową refundacja na leki. ? Kto idzie po recepty w lipcu. ?
Mam plan iść do ginusia jak będę teraz na wakacjach :rolleyes: to musi być w klinice. ? Czy zwykły tez może wypisać .?
Ewcia, ja idę 14 lipca. Od początku jesteśmy w klinice, więc nie wiem,jak to jest u zwykłego gina. Podchodzimy komercyjnie i do tej pory było tak, że refundacja na leki przysługiwała trzykrotnie, ale czy tak jest nadal,to nie wiem (to będzie nasz drugi raz i z receptą ma nie być problemu). Hurtowo może podobno wypisać przy rozpisaniu stymulacji - tak mówił mój lekarz. Ale wiesz jak jest - co lekarz to inaczej...

Ewcia, ja idę 14 lipca. Od początku jesteśmy w klinice, więc nie wiem,jak to jest u zwykłego gina. Podchodzimy komercyjnie i do tej pory było tak, że refundacja na leki przysługiwała trzykrotnie, ale czy tak jest nadal,to nie wiem (to będzie nasz drugi raz i z receptą ma nie być problemu). Hurtowo może podobno wypisać przy rozpisaniu stymulacji - tak mówił mój lekarz. Ale wiesz jak jest - co lekarz to inaczej...
No to czekam na Twoje wieści 14 lipca .
Ja mogę iść do kliniki tylko ....
Dzień dobry jestem Ewa i chciałam leki na 1 stymulację . Nie wiem czy ja w ogóle mogę chcieć :szok:
Poproszę gonal 900 razy 4
Menopur 75 szt 10
Oralgutran 5 zastrzyków
I ovitrile .
Ha ha ha nie wiem czy mnie nie wygoni z gabinetu ze śmiechem :laugh2::laugh2:

reklama
Mysle ze musi byc w klinice zwykly gin chyba nie wypisze bo nie ma podstaw
Kryteria sa nastepujace kontrolowana hiperstymulacja jajnikow u pacjentek w wieku ponizej 40 r.z. Fsh ponizej 15 w 2-3 dniu cyklu lub Amh powyzej 0.7 u ktorych nie stwierdza sie wczesniejszych niedostatecznych odpowiedzi na stymulacje oraz bez nawracajacych poronien z tym samym partnerem -refundacja do 3 cykli
Brak owulacji u pacjentek w wieku ponizej 40 uktorych nie uzyskano odpowiedzi po zastosowaniu cytrynianu klomifenu rokujacych uzyskaniem prawidlowej odpowiedzi na stymulacje
I u pacjentek ze znacznym niedoborem Lh i Fhs w skojarzeniu z hormonem lutenizujacym tez ponizej 40 r.z i 3 cykle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry