reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, dzięki za kciuki.

U mnie lipa, bo tylko 4 dało się wyciągnać z 7.
Pierwszy raz też tak źle zniosłam punkcję, nie mogłam się dobudzić po punkcji i tak oddechu złapać, coś okropnego.
Do tego wszystkiego dostałam wczoraj wieczorem strasznego krwawienia , myślałam, że umrę,na razie ustało. Już się bałam, że do otrzeewnej coś trafiło.
Natula, proszę napisz mi czy w Artemidzie można skorzystać z nacięcia otoczki lub embrioglue? nic mi niekt o tym nie wspominał.
AniaCh, tak mam jedno dziecko po I procedurze w warszawskiej klinice, udanej za pierwszym razem, ale chyba limit cudu dla mnie się wyczerpał. nie wiem dlaczego , ale starania o drugie dziecko przeżywam jeszcze bardziej i nie wiem dlaczego aż tak mnie zależy na drugim dziecku.
A tu znowu dokoła mnie drugie ciąże, właśnie dowiaduje się o kolejnych cudach.

To bardzo boli, gdzieś tego wszystkiego nie mogę zrozumieć dlaczego u nas tak to wygląda.

Rybko, napisz mi proszę gdzie Ty miałaś in vitro, bo tak czytam i wydaję mi się, że masz super zaangażowaną panią doktor? gratuluję bety.Jak nic bliźniaki.
luna15 , powodzenia jutro.
strasznie się boję, chyba ze stresu wykituję.
Nie przejmuj sie to moga byc te 4 zajebiste komoreczki :)
W artiemidzie wszystkie dodatki jal naciecie otoczki,podloze , embrioglue, itd itp sa w cenie :) chyba dlatego nikt o nich nie mowi :p
Jejku az tak strasznie przechodzisz punkcje :(

reklama
Dziewczyny, dzięki za kciuki.

U mnie lipa, bo tylko 4 dało się wyciągnać z 7.
Pierwszy raz też tak źle zniosłam punkcję, nie mogłam się dobudzić po punkcji i tak oddechu złapać, coś okropnego.
Do tego wszystkiego dostałam wczoraj wieczorem strasznego krwawienia , myślałam, że umrę,na razie ustało. Już się bałam, że do otrzeewnej coś trafiło.
Natula, proszę napisz mi czy w Artemidzie można skorzystać z nacięcia otoczki lub embrioglue? nic mi niekt o tym nie wspominał.
AniaCh, tak mam jedno dziecko po I procedurze w warszawskiej klinice, udanej za pierwszym razem, ale chyba limit cudu dla mnie się wyczerpał. nie wiem dlaczego , ale starania o drugie dziecko przeżywam jeszcze bardziej i nie wiem dlaczego aż tak mnie zależy na drugim dziecku.
A tu znowu dokoła mnie drugie ciąże, właśnie dowiaduje się o kolejnych cudach.

To bardzo boli, gdzieś tego wszystkiego nie mogę zrozumieć dlaczego u nas tak to wygląda.

Rybko, napisz mi proszę gdzie Ty miałaś in vitro, bo tak czytam i wydaję mi się, że masz super zaangażowaną panią doktor? gratuluję bety.Jak nic bliźniaki.
luna15 , powodzenia jutro.
strasznie się boję, chyba ze stresu wykituję.
Niestety nie pomogę, nikt nam nie proponował ulepszaczy.

Niestety nie pomogę, nikt nam nie proponował ulepszaczy.

A czy miałaś podawane 2 zarodki czy jeden? i czy transfer miałaś z usg ?

Gosiu , dziękuję, właśnie nikt nic nie wspomniał, chyba jakby to było potrzebne to by coś wspomnieli?
Rybko, dziękuję, kurde daleko mam do Katowic, a mąż już wiecęj razy nie chce podchodzić.
O tym pregnylu jak napisałaś to powiem szczerze, że pierwszę słyszę, coś nowego, może to to właśnie.
Kiedyś czytałam, że przepłukiwanie macicy spermą męża po transferze przynosi też efekty, ale nie wiem gdzie to robią.
wszystkie cuda świata, żeby tylko był osiągnięty cel.

Jaskolko u mojego m poprawa byla po androvid plus ok 20- 25 zeta ilosc z 100tys do 64 mln plus orzechy brazylijskie i l -karnitynie troche poprawil sie ruch teraz dolozylismy jeszcze koenzym q10 mleczko pszczele wit d wit c1000 wit e. We wrzesniu dla sprawdzenia bedzie robil wyniki wiec wtedy bede mogla powiedziec czy cos jeszcze sie poprawilo

Jaskolko u mojego m poprawa byla po androvid plus ok 20- 25 zeta ilosc z 100tys do 64 mln plus orzechy brazylijskie i l -karnitynie troche poprawil sie ruch teraz dolozylismy jeszcze koenzym q10 mleczko pszczele wit d wit c1000 wit e. We wrzesniu dla sprawdzenia bedzie robil wyniki wiec wtedy bede mogla powiedziec czy cos jeszcze sie poprawilo
Dzięki, czekam na info po badaniu we wrześniu:)

Gosiu , dziękuję, właśnie nikt nic nie wspomniał, chyba jakby to było potrzebne to by coś wspomnieli?
Rybko, dziękuję, kurde daleko mam do Katowic, a mąż już wiecęj razy nie chce podchodzić.
O tym pregnylu jak napisałaś to powiem szczerze, że pierwszę słyszę, coś nowego, może to to właśnie.
Kiedyś czytałam, że przepłukiwanie macicy spermą męża po transferze przynosi też efekty, ale nie wiem gdzie to robią.
Po nieudanym transferze jak juz bylam madrzejsza i wiedzialam ze sa jakies ulepszacze bylam na wizycie i pytalam sie dr D czy za ulepszacze dodatkowo sie placi i czemu nikt nic nie mowil ze mozna cos dodatkowo zrobic. Uslyszalam ze nie ma podzialu na biednych ktorzy nie mieli by pieniedzy i bogatrzych ktorzy chcieliby doplacic za dodatowe rzeczy wszyscy sa traktowani na takim samym poziomie. O ulepszaczach decyduje embriolog jesli twierdzi ze jest taka potrzeba to to robi jesli nie to nie. Musisz sama porozmawiac z embriologiem ale skoro jestes juz po punkcji to zostaje ci do nich zadzwonic chyba ze jestes z Bialegostoku to przejechac sie i porozmawiac. A jak sie spytalam czemu nikt o tym nie wspomina ze mozna dodatkowo ulepszyc podejscie to uslyszalam ze przy piereszym podejsciu to nikt nie wie jak beda sie rizwijac zaeodki z czym jest problem jakiej jakosci sa komorki wiec to taki test jak wyjdzie to dobrze jak nie trzeba probowac dalej

z ta sperma to ja nie słyszałam z pregnylem tez nie ale moja p. D. powiedziała ze nie zaszkodzi a może pomóc i zapłaciłam 9 zł. za pregnyl i wizytę za friko tez mi wpisała wiec czemu nie

Dzięki, czekam na info po badaniu we wrześniu:)
Dam znac
Androbit i l karnityne mozesz juz mezowi podsunac :)
My uzyealismy profertilu jak jeszcze staralismy sie naturalnie i wyniki m byly ok nic nie pomogl a nie wiem czy wlasnie on nie pogorszyl wynikow :)
Z lekami jest roznie na jednych dzialaja na innych nie ale pamietaj ze lekarzy nakrecaja firmy farmaceutyczne a ze w naszych przypadkach sa to wspomagacze nigdy nie pojawi sie firma ktora ma niedrogie leki za to ta ktora ma leki z wyzszej polki zjawia sie u lekarza od razu proponujac profitu za przepisywanie dokladnie tego leku.
Przyklad z samej siebie moge podac jak przed sama punkcja trafilam nie do swojego lekarza na ostatnie usg i lekarka wcisnela mi luteinus za 300 zl a jak po transferze dzwonilam do swojegolekarza to powiedzial zeby zwiekszyc luteine ja na to ze biore lutinus a on ze gdybym trafila do niego w ostatni dzien to nie naciagnal by mnie na takie koszta bo to to samo co luteina za 6 zl :)

reklama
Do góry