reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pewnie tak ale jak widać na ciezaroweczkach prawie wszystkie urodziły przed czasem i to sporo mi się wydaje ze zalezy to wszystko od nastawienia i samopoczucia jak idzie wsxystko ok jak u mnie i do tego nie usiedze w miejscu to czas zapełniam na różnych rzeczach i leci szybciej a jak się ma problemy z ciążą do tego musisz leżeć martwisz sie to wszystko się ciągnie nie wiem tak mi się wydaje :)

Dokladnie!!!
Moje kumpele niektore mowia jak Ja to robie rok 2016, ivf ,stymulacjia wiadomo stres plus praca i kurs zaczety w maju 2016 koncze go w maju 2017;), i caly czas pracuje (staram Sue do 34 tygodnia)
Czuje Sue silna wiadomo przystopowalam,zakupow sama nie robie i nie sprzatam domu jak glupia a jeszcze musze Sue uczyc ha ha ,m zgage I placzliwosc ale do zniesienia,
czasem na wieczor mowie corci do brzucha skoro ja sie mam ok to ty tez prawda..... wazne ze sie rusza ,dzus bylam u ginekoloszki serduszko ok cisnienie ok mocz ok nast spotkanie 9 lutego bo 17/2 to usg wiec tych mslych spotkan kreatola JuZ nie Licze no takie jak dzis (sprawdzac cisnienie mocz i serduszko )

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jednak racja, jutro ma przyjść @ i nic nie widać i nie słychać nie będzie w terminie :-/ więc dopiero będę dzwonić q 2 dzień cyklu jak będę już pewna do kliniki i zapiszę się na usg mam nadzieję, że będą miejsca

To mozesz dzwonić w pierwszy. A termin zawsze można przełożyć. Ja tam sobie zaklepałam a jak się przesunęła to przełożyłam

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

Ale do crio po punkcji na sztucznym cyklu bierze sie tylko estrofem...

No ale mi powiedział, ze u mnie wszystko jedno czy na sztucznym czy na naturalnym. Tylko ze na sztucznym "wygodniej" bo łatwiej zaplanować. A mam jeszcze 3 zarodki wiec na pewno bede jeszcze je przytulać. I chyba wole na naturalnym. Boje się brac tyle hormonów bo ja jestem po onkologicznych problemach. Do tego moje piersi to torbiel na torbieli i szybko się rozwijają.

Kochana nie mam zdjęć mój doktorek mi tak nie robi na każdej wizycie zresztą żeby zrobić moim lobuzami zdjęcie to graniczy z cudem ostatnio bo tak się wierca ze ledwo można ich zmierzyć 6 lutego będę miała bo prenatalne :) a za jakieś 6 tygodni to już będę wstawiać lobuziarnie kiedy tylko zechcesz bo juz będą poza moim brzuchem :)

Wiem wiem :)
Ale na prenatalnych zrobi przecież!

Kobitki! Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza z tymi upławami. Okazało się, że luteina wywołał u mnie grzybicę i stąd plamienie. Na szczęście z dzieckiem wszystko ok, dziś pierwszy raz usłyszałam serduszko:D
Luteinę musiałam odstawić i od dziś, jeszcze przez tydzień, będę przyjmowała progesteron w zastrzykach. A całe zamieszanie wyszło przez to, że stwierdziłam, że zaoszczędzę na ostatniej porcji leków i zamiast drogiego lutinusu pokusiłam się o tanią Luteinę. Ostatecznie wyszło i tak drogo, bo zastrzyki są najdroższe:szok:

Lubię serduszko, nie grzybka i koszty. Ale w sumie serducho najważniejsze :)
[emoji106][emoji106][emoji106]

Koniczyna
A jakie miałaś endo wcześniej dobre? Ja zawsze miałam ok a ten estrofem mi namieszał na naturalnym jest podobno trudniej moment wychwycić kiedy zrobić transfer myślałam że w tym miesiącu będę już po a takto znowu musze czekać na okres a raczej dostałam duphaston na wywołanie

Ja zawsze miałam ok i na leki tez dobrze zareagowałam, w 13 dc było 9,5. Dzis nie powiedział ile przy transferze, nie wiem czy robił pomiar. Spytałam i powiedział ze wszystko ok. Tylko ze ja się naprawdę boje leków - wiesz czerniak, HSIL i wycięcie kawałka szyjki, pewnie za jakiś czas wrócą mi atrakcje z tym w macicy, musze co pół roku robić usg piersi bo tyle torbieli, dwa udowodnione zarodki z trisomia...no mutant ze mnie. Dlatego wole bez tych hormonów garściami

reklama
Do góry