Cześć dziewczyny, niektóre może mnie jeszcze kojarzą ...
Sporo czasu to nie zaglądałam , czasem wchodziłam na chwile, ale na krótko i nieczęsto. Teraz postaram sie nadrobić jak najwiecej , ale na pewno wszystkiego mi sie nie uda przeczytać.
Jestem juz dwa miesiące po mojej życiowej tragedii. Dla przypominania : pierwsze podejście IVF, podane dwa zarodki, po długim okresie niepewności, jednak okazało sie , ze ciąża jest... do 11tygodnia starałam sie jak najchłodniej do tego podchodzić, bo ciagle były jakies niepewności. Pozniej zaczęłam sie juz cieszyć , a w 13-14tyg zasypały mnie tragiczne informacje. W 14 tyg płód obumarł , 14.11 indukcja poronienia. Ciezko jest niesamowicie, choc mam juz coraz dłuższe okresy niemyślenia o tej syt.... Nie znam przyczyny. Najprawdopodobniej choroba dziecka. Nie udało sie wyhodować tkanek do zbadania kariotypu dziecka, wiem tylko , ze nie była to żadna z trisomii i ze miałbym córeczkę....
W międzyczasie zbadaliśmy z mężem kariotypy i ja mutacje MTHFR. Kariotypy obojga z nas -ok, ja mam mutacje MTHFR, histopatologia po poronieniu 'normal', ale nie widziałam jeszcze pełnego wyniku. Na szczęście mamy 4 mrozaki. W lutym bede w Pl i mam wizytę u dr M. i ogromna nadzieje na jak najszybszy crio, pewnie nie w lutym, ale liczę na marzec. Zależy od cyklu, na razie czekam na druga miesiączkę .
Pisze do Was teraz , bo moze podsuniecie mi co powinnam robić, a czego nie, zeby byc jak najlepiej przygotowaną do criotransferu???
Jakie badania wykonać? bo wiadomo , ze w każdej klinice standardy maja nieco inne, a w mojej za wiele badań nie robią. Nie wiem co zaproponuje mi dr M i sama tez nie wiem na co powinnam sie zdecydować : transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym???
Pozdrawiam wszystkie zaciazone (szczególnie bliskie memu sercu te z terminem na maj Butterfly, Katharina- mam nadzieje, ze u Was wszystko ok) i starające sie i te czekające w tej chwili na wysokie betaHCG (Koniczynko za Ciebie to kciuków nie puszczam, a jak czasem masz czerwone policzki to przeze mnie !

, Kreatola, Ewunka, Gosia i inne dziewczyny , ktore przechodzi procedury w okolicach wakacji-od dzisiaj wieczorami bede śledziła Wasze historie , dwa miesiące mam nadzieje ze przyniosły same dobre wieści. Przy okazji poznam nowe historie.
Buziaki
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom