NOVA-2016
Fanka BB :)
Nospe biorę regularnie 3x dziennie. Te skurcze pojawiają się przy mocnym kichnieciu. Mam nadzieje ze nie zaszkodziły. Siedzę w pracy i popijam herbatę z miodem i cytryną, oby pomogło.Wez sobie nospe
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nospe biorę regularnie 3x dziennie. Te skurcze pojawiają się przy mocnym kichnieciu. Mam nadzieje ze nie zaszkodziły. Siedzę w pracy i popijam herbatę z miodem i cytryną, oby pomogło.Wez sobie nospe
Aniu, jak miło cię widzieć! A wiesz, ze od wczoraj dziwnie mnie szczypią policzki?
Super, że kolejna próba przed tobą. Co do tego czy cykl sztuczny czy naturalny to chyba indywidualna sprawa, dużo zależy od regularności cyklu bo jak skacze to może być trudno logistycznie. No a poza tym ty przylatujesz tu z Anglii na staranie wiec na sztucznym o tyle łatwiej, ze bierzesz leki, pokazujesz się na kontroli około 13 dc a potem juz na transfer nie cały tydzień poźniej i wszystko pod kontrolą. I można troszkę pomaszerować data transferu o jakies 2 dni w razie czego (ważne od kiedy zaczynasz przyjmować luteinę. Ja musiałam ja zacząć 5 dni przed, dziewczyny z młodszymi kropkami 3 dni przed).
No a poza tym pytanie jak z twoim cyklem, czasem przez jakiś czas po poronieniu nie jest regularny.
Z przygotowań to ja przede wszystkim pilnowałam TSH, do tego feminbion, wit d3 i magnez. A jak ty masz MTHFR to pilnowała bym, żeby wszystko co możliwe brać metylowane, może warto homocysteinę jeszcze sprawdzić i wit d12, kwas foliowy.
.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony
A wlasnie dzis o tobie myslalam kochana![]()
Dzielna kobieto super ze podchodzicie do crio :*
Czyli jednak mialam nosa z ta mutacja oczywiscie nie mowie tego w zlym kontekscie tylko po tym co sie wydarzylo. Ktora z mutacji mthfr masz i homo czy heterozygotyczna bierzesz metylowane witaminy b6 b12 i kwas foliowy przynajmniej 3 miesiace przed kolejnym podejsciem tak zeby wyrownaly sie poziomy. Zbadaj sobie wit b12 kwas foliowy i homocysteine. Homocysteina do ciazy powinna byc ponizej 8 a najlepiej w granicach 5. Z innych badan przed crio to juz pytaj dziewczyn![]()
Uprzedzajac twoje nadrabianie co dzialo sie na forum niestety mi kolejny raz sie nie udalo zbieram sily do podejscia na wiosne
Bede trzymac kciuki bardzo mocno za ciebie
Aniu, cieszę się, że się zbierasz psychicznie i będziesz dalej walczyła! Dużo o Tobie myślałam, jak pewnie większość nas tutaj... Z badaniami nie pomogę radą, bo nigdy nie podchodziłam do crio. Ale wszystko inne - możesz jak w dym: jak będę mogla, to poradzę.
U mnie w skrócie: jestem już w 18 tc i czekam na synka. W 12 tc na badaniu wyszło niepokojąco wysokie NT, ale wygląda na to, że wszystko jest w porządku.
Pozdrawiam bardzo serdecznie! :*
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam, proszę was o radę, moja beta w 8dpt wynosiła 77,4, po 72h czyli 11dpt wynosiła 205,7 ( wzrost o 166% więc norma), 13dpt o godzinie 16:00 czyli po 54 godzinach wynosi tylko 348,7 ( wzrost tylko 60%). Czuje że coś jest nie tak.
Wiem, że niektórym z was tez mogła beta przyrastać wolniej, ale najczęściej są to przypadki przy becie powyżej 1000 a wtedy wolniejszy wzrost jest normalny. Nie wiem sama czy jest ok:/
Chciałam się z Wami podzielić ciekawostka czytam to moje forum z magicznej kliniki i czasem przecieram oczy jakie cuda tam robią .....
Jest tam dużo dziewczyn z problemami immunologocznymi i dziewczyna miała 3 transfery na 1 cykluw poniedziałek środę i piątek
.
Nie szukaj dziury w całym![]()
Zdrowa dziewczyna = zdrowa ciąża !!!!
Jutro sobota imieniny kota. Wiec mam wolne. I bierzesz 2 szt. ? Wiesz ze ja bliźniakowa ciociunia.A co jutro robisz??? Bardzo zajęta jesteś? Bo tance by sie przydały [emoji6]
I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Jutro sobota imieniny kota. Wiec mam wolne. I bierzesz 2 szt. ? Wiesz ze ja bliźniakowa ciociunia.
To ja jutro prawą nóżka lewa nóżka![]()
28tc to nie za pozno na polowkowe oni chcieli??? Z tego co wiem to powinno byc miedzy 18 a 22tc.Hejja bylam na wizycie dzis bo koniec zwolnienia mialam.
Kreatola - 6 luty to polowkowe usg
Ginekologicznie wszystko fajnie i w porzadku, w koncu pani polozna wyszukala mi juz tetno malenstwapiekne regularne 150 uderzen
Ale komedia u mnie na nfz z usgmialam sie unowic na polowkowe a pierwszy wolny termin to... 24 marzec [emoji33] czy oni nie moga myslec o ciezarnych i zostawiac sobie jakichs rezerwowych terminow??
Na szczescie mam w ramach nfz polowkowe w klinice jeszcze i dzieki temu szalu nie dostalam, ale jak tak mozna??
Oczywiscie termin zaklepalam - bede wtedy jakos w 28 tc to i tak sie przyda usg...
Masakra to nsze nfz... Ale pod kontem zwolnien i badan na biezaci z krwi sie nadaje... Dobrze ze te usg mialam w gdyni (12 tc i teraz polowkowe) bo by bylo ciezko... Chociaz mam z moim lekarzem dobry uklad bo zawsze moge na prywatna wizyte sie jeszcze do niego prawie z marszu zalapac
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie... Ale szybciej juz sie nie da wcisnac wiec co im zrobisz? Mogl mi kazac sie zapisac juz na poprzedniej wizycie skoro maja takie poslizgi... Masakra po prostu28tc to nie za pozno na polowkowe oni chcieli??? Z tego co wiem to powinno byc miedzy 18 a 22tc.
No dokladnie...Dokladnie... Ale szybciej juz sie nie da wcisnac wiec co im zrobisz? Mogl mi kazac sie zapisac juz na poprzedniej wizycie skoro maja takie poslizgi... Masakra po prostu
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom