reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny. Jeśli pozwolicie to popytać Was troche. Staramy się z mężem o Maleństwo. Kiepskie nasienie męża to nasz problem. Jesteśmy po iui i Wiem, że raczej nic z tego. Czy żeby podejść do in vitro trzeba zaliczyć wcześniej kilka inseminacji? Czy jeśli się zdecydujemy na in vitro to jeden cykl wystarczy na wszelkie procedury? Niedługo wracamy do UK i chciałabym coś podziałać zanim to nastąpi. Zaczynam tracić nadzieję, że doczekamy się swojego Skarbu.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie nie wiem jeszcze jak z cyklem , bo czekam na drugi okres. Pierwszy przyszedł w wigilie, niespełna 6 tyg po indukcji, troche wcześniej niz prognozowała dr A. K.-Ch. Ale to na dobre dla mnie. Tak jak zawsze czekałam z nadzieja, ze miesiączka nie przyjdzie , tak teraz nie moge sie jej doczekać i oby regularnie!
TSH i resztę tarczycowych spraw zawsze miałam w porządku, ale zbadam to w lutym.
Do 27. nie puszczam kciuków nawet na chwile !!

Gosiu przykro mi , nasza siła zostaje bardzo nadwyrężona po każdym niepowodzeniu. W koncu musi byc dobrze chyba ...
Mam heterozygote c677. A Ty?
Badałam poziomy trzy tyg po poronieniu:
Homo-10.27; kw.fol.-14.05; b12-489
Wyniki nienajgorsze jak na moje oko , ale zdołowalas mnie , ze Homocysteina powinna byc ok 5... co mam zrobić zeby spadła?
Najgorzej ze znalazłam w Białymstoku tylko jednego lekarza , ktory sie na tym zna i akurat go nie bedzie jak ja bede , a nie wiem czy dr M. z Bociana da mi dobre wskazówki co do tego.

Gosiu , a moze ktos jesCze , moze mi polecić konkretne wit b w metylowane formie ? Cos znalazłam w necie ale nie moge sie zdecydować . Na razie biore metafolin z solgara.

Dziekuje. musi byc wszystko dobrze, lada dzien juz bedziesz miała usg , ktore rozwieje 99% Twoich obaw.
Zazdroszczę ,w pozytywnym tego słowa znaczeniu i bardzo Trzymam kciuki !!!

Moja beta tez wolno rosła, procentowo niby w normach na początku, ale nie była taka wysoka jak Twoja . Lekarze mowili , zeby sie nie przejmować , ze najważniejsze jest USG. Takze czekaj spokojnie na podgląd. U mnie ciaza była i u Ciebie Na pewno jest !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie przejmuj sie homocysteine zbija sie dosc szybko przez wlasciwa suplementacje metylowanych witamin b6 firmy solgar lub swanson b12 u mnie w pl firma alliness ale u ciebie w uk pewnie tez solgar, kwas foliowy 800 mg solgar albo swanson. Tylko musisz patrzec na opakowaniach zeby byly to formy metylowane bo obydwie firmy maja i zwykla i metylowana postac tych witamin. Homocysteine zbija tez sok z burakow takze pij czesto :) Niewchlanianie przy tej mutacji witamin podnosi nam homocysteine. A i nie sluchaj lekarza ktory sie na tym nie zna bo pewnie bedzie kazal brac kwas foliowy zwykly w dawce 15 mg a to tylko prowadzi do toksycznego odkladania sie kwasu foliowego ktory nie moze byc w zwyklej formie przysfojony przez organizm.
W najlepszym wypadku powinno byc 5 ale wazne zeby bylo mniej niz 8

Bertha moze tez ci cos pomoze w sprawie tej mutacji. Jest tez forum tutaj poronienia nawykowe tam to juz dziewczyny wjedza wszystko :)

Kochana tak niestety kazda proba i jej niepowodzenie wykancza psychocznie ale walczmy dalej nam tez musi sie udac. Rok 2017 jest nasz :) tego sie trzymam :)

Ma dziewczyna problem z implantacjia z powodu immumologi.
Przeszła już adopcje komórek zarodków nasienia. ...... i znów wróciła do swoich komórek i męża nasienia i teraz ma 3 transfery na 1 cyklu . To jej 12 transfer ( tylko nie wiem jak liczy np ten czy jako 1 czy jako 3 :errr:)
Hmm dziwny sposob na walke z implantacja :) ale moze skuteczny skoro z tego korzystaja czyli moze byc tak ze jak sie uda to bedzie miala trojaczki :)

Hmm dziwny sposob na walke z implantacja :) ale moze skuteczny skoro z tego korzystaja czyli moze byc tak ze jak sie uda to bedzie miala trojaczki :)
Myślę -tak sobie to tłumacze ze chcą oszukać organizm podając 1 by się zajął jego zwalczaniem jak zawsze a potem podają 2 i 3 by któryś dał radę się przyjąć jak organizm będzie zajęty zwalczaniem tamtego -tych.
Ma już 1 dziecko podobnym sposobem 2 transfery na 1 cyklu

Myślę -tak sobie to tłumacze ze chcą oszukać organizm podając 1 by się zajął jego zwalczaniem jak zawsze a potem podają 2 i 3 by któryś dał radę się przyjąć jak organizm będzie zajęty zwalczaniem tamtego -tych.
Ma już 1 dziecko podobnym sposobem 2 transfery na 1 cyklu
Jest to jakies wyjscie skoro raz sie udalo to warto. Szczesciara ze ma tyle zarodkow :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry