reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

ja amh 1,1 mowili ze niskie .udalo sie pobrac 5 komorek.wszystkie sie zaplodnily...trzymam kciuki...
Ja już na rezerwie jadę :(
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie starań o pierwsze dziecko, naprawdę. Wszystkie jesteście mega dzielne! Ja wogóle nie brałam pod uwagę ze będę miała jakiekolwiek problemy z zajściem w ciążę...jak zaczęłam czytać o moich wynikach to jakbym obuchem dostała w głowę...lekarz powiedział ze trzeba ratować jajeczka, to jest teraz najważniejsze.

Owocnych betowań życzę!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu dołączyć :)
Jestem przed stymulacją, w przyszłym tyg robię ostatnie badania (głównie wirusówka bo reszta zrobiona). Podczas 3 pierwszych dni cyklu mam się zgłosić do kliniki już z wynikami. Boje się, że nie wyprodukuje jajeczek podczas stymulacji, że już :( za późno...amh 0,5, fsh 14,12 U/I - reszta badań w normie. Mam 36 lat.
Od ponad 2 lat staramy się z mężem o drugą latorośl, z synem zaszłam w ciąże naturalnie, w drugim cyklu, ciąża bez problemów, jedynie syn malutki się urodził, nieco ponad 2 kilo, w terminie (hypotrofia płodu). Syn ma 5 lat.
Mam już takiego schiza od tego czytania i rozmyślania, że po nocach śnią mi się oocyty itp...

Czy któraś z Was miała niskie amh, wysokie fsh i wyprodukowała jajeczka?

Pixi_Dixi i Chocolateri - GRATULUJĘ!!!
Jakbyś o mnie pisała [emoji16] Pierwsze IVF poleglismy, długi protokół, Suprecur , Bemfola 300 :7 jajeczek , zaplodnionych 0.
Płacz zgrzytanie zębami i włączenie witamin : zawierających jod, do tego D3 w dużej dawce i koenzym Q10.
Powrót do walki: druga stymulacja długi protokół ; Suprecur, Bemfola 300 i Menopur 75.
Wynik 6 jajeczek, 5 zaplodnionych , 2 zarodki dwudniowe 4A podano, 2 doszły do blastusi i są zamrożone.
9 dpt już pozytywne testy ( moje bladziochy) moje wyniki też były tragiczne. Nawet mnie w pierwszej klinice straszyli, że nie mam szans, że to już albo wcale. A ja czekałam kolejne pół roku i zmieniłam klinikę.
Bądź dobrej myśli!!!!

I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Życzę nam Wszystkim spokojnej nocy i samych pozytywnych myśli .

Ja jutro (9dpt) mam Betę w klinice ... ahhh ten test z 7dnia jakos tak mnie nastroił , ze przestałam juz wierzyć, ze sie uda . Jajniki ciągnął mnie od pierwszego dnia po transferze , cycuchy bolą jak nigdy ale zrzucam to na crinone ( progesteron )

Trzymam kciuki za nas wszystkie , duzo wiary i dobrych wieści na nowy tydzień .

Całusy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki kochana !!!

I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Ja już na rezerwie jadę :(
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie starań o pierwsze dziecko, naprawdę. Wszystkie jesteście mega dzielne! Ja wogóle nie brałam pod uwagę ze będę miała jakiekolwiek problemy z zajściem w ciążę...jak zaczęłam czytać o moich wynikach to jakbym obuchem dostała w głowę...lekarz powiedział ze trzeba ratować jajeczka, to jest teraz najważniejsze.

Owocnych betowań życzę!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Aga ja 38 lat i AMH <0.5
Lykaj witaminy i pierś do przodu. [emoji16][emoji110]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Dziewczyny wiem że niektóre z Was miały krwiaczki. Lekarz przez 2 tyg zalecił bardzo oszczedzajacy tryb życia i polegiwanie. Czy lezalyscie dosłownie przez cały czas i czy krwiaki się wchlonely czy ewakuowaly. Nie wiem czego się spodziewać...
Witaj! Ja w pierwszej ciazy miałam ogromnego krwiaka 6cm. Każdy ruch mógł spowodować jego przesunięcie i odklejenie łożyska . Leżałam plackiem do 12 tyg. Na siusiu jak wstawałam to podtrzymywałam sie ławy żeby nie napinać mięśni brzucha. Wylezalam , krwiak sie wchłonął a dziś mam cudna córeczkę . Tak ze zalecam leżenie plackiem .

Aga ja 38 lat i AMH <0.5
Lykaj witaminy i pierś do przodu. [emoji16][emoji110]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Kurka JuZ myslalam ze ja tutaj staruszka ,najstarsza bez obrazy oczywiscie,ciesze sie ze skoro starsza i Sue udalo tzn ze mi tez jeszxze raz sie uda [emoji110][emoji13]

Kurka JuZ myslalam ze ja tutaj staruszka ,najstarsza bez obrazy oczywiscie,ciesze sie ze skoro starsza i Sue udalo tzn ze mi tez jeszxze raz sie uda [emoji110][emoji13]

Wredota no [emoji23]
Ja Ci dam staruszke [emoji23]
A tak poważnie za chwilę 40 a to dla mnie jakaś abstrakcja. Ja cały czas czuje jakbym miała 28 [emoji23]
miłego dnia kobiety. [emoji258]

Cześć dziewczyny...
Jako ze moje kolejne podejście tuż tuż chciałabym przewalkować jeszcze raz witaminy które nie zaszkodzą a wspomogą.
Cynk
Selen
Witamina D3 - jakie stężenie?
Femibion saszetki
Kwas foliowy
Kwasy omega 3

Jod? Jaki najlepiej?

Złe połączenia:

• Wapń i Magnez
  • Cynk z Żelazem, Wapniem i Magnezem
  • Żelazo i Wapń