Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Z tego co się orientuję to duphaston powinno się brać do 12 tc potem funkcje przejmuje łożyskoDziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny proszę Was o opinie bo to moja pierwsza ciąża, bladze po forach a bardzo sobie cenię Wasze doświadczenie i wiedzę.
Otóż z duszą na ramieniu poszłam na usg prenatalne bo niestety właśnie skończyłam 36 lat. W wyniku ryzyko trisomii 21 podstawowe: 1: 218, skorygowane 1:719. W usg generalnie na chwilę obecnobecną ok poza lozyskiem na tylnej ścianie co wg lekarza nie jest prawidłowe ale nie skomentował tego dokładnie.
Czy Waszym zdaniem taki poziom ryzyka jest akceptowany czy stanowi zagrożenie? Z góry dzięki
Dziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Ja dziś jestem w 13.0 tc i wciąż biorę duphaston 3x1, luteine dopochw. 2x1, estrofem 1x1. Kilka dni temu odstawiłam prolutex. Wizytę mam za 3 tygodnie i przypuszczam że może wtedy będziemy odstawiać.Dziewczyny jutro zaczyna sie 9tc, lekarz kazal odstawic wszystkie leki (luteine, duphaston, heparyne. Estrofem odstawil juz 2 tyg temu). Czy to nie za wczesnie? Najbardziej ciekawi mnie kwestia progesteronu [emoji848]
Hej,
U mnie podobny wiek (w styczniu skończyłam 37 l.) i wyniki wyszły podobne. Nie robiłam dalszych badań i w czasie organ screening w 20 tc lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie i Twojego męża / partnera, ale te wyniki nie wskazują wysokiego ryzyka. U nas (w Austrii) zazwyczaj za wysokie ryzyko uznaje się wyniki poniżej 1:300.
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś jestem w 13.0 tc i wciąż biorę duphaston 3x1, luteine dopochw. 2x1, estrofem 1x1. Kilka dni temu odstawiłam prolutex. Wizytę mam za 3 tygodnie i przypuszczam że może wtedy będziemy odstawiać.
Nie jestem ekspertem ale 9tc to wcześnie moim zdaniem. No chyba że miałaś transfer na cyklu naturalnym, wtedy leczenie jest nieco inne.