reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dziś powrót na beta to 588,9 i progesteron 210,45. Co o tym sądzicie? Dziś dwa tyg od punkcji, a w środę będą dwa tyg od transferu. A ze złych informacji to mam hiperstymulacje i powiększone jajniki. W poniedziałek znowu usg i zobaczymy co dalej. Trochę mnie to odbiło. Pęcherzyków jeszcze nie widać.
Piekna beta :) ciaza napedza hiperke

reklama
Miałaś jakieś objawy.? Bo mnie wciąż coś ciągnie., kluje przy obracaniu przy szybszym wstaniu, ja dopiero w czwartek usg
No mnie cały czas coś kłuje i boli. Nawet przy siusianiu. Ja się cieszyłam, że to Kropki sobie domek moszczą[emoji20] Gdybym wiedziała, że tak będzie nie zgodziłabym się na transfer. Najgorsze, że nie mam z kim o tym porozmawiać, że nikt nie był w takiej sytuacji. Nie wiem co teraz.

83c4d1c16cf579ebc5e6df0b769ce6ac.jpg

To ja tez sie pochwale najnowszym dzisiejszym zdjeciem mojego dziedzica [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cudeńko Małe :):)

Dziewczyny nie mogę spać. Naczytalam się o hiperstymulacji i panikuję. Mialyscie tak któraś? I czy może badałyście poziom estradiolu? U mnie wynosi on 2300 i lekarz odpisał tylko, ze jest ok. Drażni mnie jego podejście. Chcialabym jasniejszych odpowiedzi. Tym, ze mam hiperke też jakoś tak się nie przejął i sama szukam info co z tym począć. Boję się...[emoji22]
Ja mualam hiperke ale nie w ciazy. Wiem ze ciaza poteguje hiperke i wtedy jest dlugo. Ktoras dziewczyna miala w ciazy i z kropkami bylo wszystko dobrze...

Czy wiecie moze, od czego zalezy do kiedy po udanym transferze podaje sie prolutex, czy tez ogolnie progesteron? Dluzej chyba? podaje sie przy criotransferach, a od czego to jeszcze zalezy? Tak sobie gdybam, ze moze od cialka zoltego na usg?
Jak sie idzie sztucznym cyklem to wtedy cialko zolte nie produkuje progesteronu i trzeba go przyjmowac od razu po transferze lub crio. Ja prolutex duphaston i luteine bralam do 14tc

Trzymamy kciuki za udane transfery i za udaną wizytę oraz za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasza wiosna. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

28.03 - M@gda - transfer
28.03 - Joko86 - kontrola w czasie stymulacji
28.03 - tusiaczzek1988 - criotransfer

29.03 - Emilianka6966 - kontrola przed crio
29.03 - aguś35 - betowanie
30.03 - dusia88 - betowanie
30.03 - Julita1234 - betowanie

03.04 - Emilianka6966 - transfer
03.04 - jaskolcia - wizyta u gina prowadzącego ciążę
04.04 - ambicja1987 - USG "połówkowe"
04.04 - karolina1984 - betowanie 1
05.04 - jaskolcia - badanie echa serca płodu
05.04 - adunnnia90 - wizyta kontrolna przed crio
07.04 - tulipanka1988 - USG serduszkowe 2 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
12.04 - yplocka - USG genetyczne
18.04 - Kikuli - USG genetyczne
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie mogę spać. Naczytalam się o hiperstymulacji i panikuję. Mialyscie tak któraś? I czy może badałyście poziom estradiolu? U mnie wynosi on 2300 i lekarz odpisał tylko, ze jest ok. Drażni mnie jego podejście. Chcialabym jasniejszych odpowiedzi. Tym, ze mam hiperke też jakoś tak się nie przejął i sama szukam info co z tym począć. Boję się...[emoji22]
Nie panikuj. Z tego, co wiem, ciąża napędza hiperstymulację.
Ja jestem w drugiej udanej ciąży i za jednym i drugim razem miałam hiperstymulację. Nie wiem, jak z bólem, bo mam wysoki próg wytrzymałości i nie umiem obiektywnie ocenić, ale brzuch mnie bolał i był wielki jak w 6 miesiącu, jajniki były obolałe, jakby "obite". Ale wszystko się uspokoiło i ciąże przebiegały / przebiegają normalnie.
Co do poziomu estradiolu się nie wypowiem, bo u nas - poza betą - nie mierzą nic.
Dużo pij (nawet baaaardzo dużo) i jedz białko.
Pozdrawiam i staraj się zachować spokój.

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry