reklama

Kto po in vitro?

reklama
Clexane ma tępe igly, fraxyparyna jeszcze gorsze . Poniewaz musialam je wstrzykiwac cala ciaze, polecam moja metode. Kupowalam strzykawke 2ml i igłę 0,3 jest tak cienka, ze nie czuc prawie wkluwania. Przelewalam zawartosc fraxyparyny do strzykawki przez "dziubek" i robilam z niej zastrzyk. Trwa to moment, a jednak mniej boli. Mozna tez igly 0,4, ale te sa juz ciut grubsze i bardziej wyczuwalne, mimo wszystko o wiele lepsze od tych z fraxi.

Hej,

19 marca miałam transfer i zwolnienie od ginekologa na 2tyg, W pracy krzywo patrzą i straszą wypowiedzeniem. Nie wiem co robić w pn muszę wrócić nie mam podstaw do zwolnienia.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Ja też mam beznadziejną sytuacje w pracy. Umowa mi się kończy ostatniego kwietnia.
18 marca w sobotę miałam nieudany pierwszy transfer i pierwsze w życiu l4, wczoraj wróciłam do pracy, oczywiście usłyszałam- jeszcze jedno zwolnienie i nie muszę już wracać!! Jestem załamana, tym bardziej ze mrożaczki czekają.......

Jeżeli masz umowę na czas nieokreślony i znajdziesz w tym okresie w ciaze, musisz poinformować o tym fakcie pracodawcę i złożyć zaświadczenie od ginekologa. Wtedy pracodawca jest zobowiązany wycofać wypowiedzenie i przywrócić Cię do pracy na zajmowanym przez Ciebie stanowisku pracy. Tak samo jeśli wypowiedzenie założysz Ty, również powinnaś je wycofać. Jedynym znanym mi odstepstwem od tej reguły jest zwolnienie dyscyplinarne.
Umowa jest normalnie kontynuowana.
Do dnia porodu przedłużona jest umowa,która była zawarta na czas określony. Potem chyba jeszcze przez jakiś czas pobiera się świadczenia z zus.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Beata wg mojego męża pracodawca nie ma obowiązku wycofania wypowiedzenia nawet jeśli jest to umowa na czas nieokreślony. Ciężarna jest na okresie ochronnym tylko do dnia porodu i jeśli otrzymałaś wypowiedzenie i miałoby ono zakończyć się przed planowanym porodem to pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do dnia porodu.

Mąż pracuje w dużej firmie zatrudniającej ok 1500 pracowników i jest to standardowe postępowanie w przypadku zajścia w ciąże w trakcie wypowiedzenia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry