reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kariotyp mamy ok. Na początku staran jak poszliśmy do kliniki niepłodności to kazali zrobić. Wtedy za same badania zapłaciliśmy 5tys...Ja nie mam jednego jajnika i jajowodu, dwie ciąże naturalne Poronione. In vitro nie udane, dwie komórki ktore nie przetrwały, Dwa transfery z Az nie udane...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Energiczna jak tak czytam ile Ty juz biedna przeszlas to mogę Cię tylko podziwiac za wytrwalosc i siłę.bravo dziewczyno za to ,że sie nie poddajesz!!!

Przepraszam, że pytam ale już jakiś czas temu chciałam się o to zapytać widzę, że masz napisane, że w styczniu szybkie poronienie mam pytanie w którym tygodniu. Mam nadzieję, że nie urazilam Cię tym pytaniem
Między 5 a 6 tyg. To już było moje 6. Nawet jak w ciążę zachodzilam naturalnie. Teraz pomimo że transfer mam na naturalnym niby bez leków sama aplikuje sobie Lutinus. Jestem w Szwecji a tu nie robią żadnych badań progesteronu.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

A co jest u Was przyczyną niepowodzeń naturalnych?

W sumie cieżko powiedzieć.. nasienie niezbyt mocne - morfologia ostatnio 2%, ale juz ruch i żywotność weszła w normę po 7 miesiącach suplementacji, chromatyna (fragmentacja dna ok), wiązanie z hialuronem poniżej normy.
U mnie niby wszystko ok, tylko mthfr, ale ostatnio dopiero miałam histero i endometrium miałam polipowate, co bardzo utrudnia zagnieżdżanie, moze wynikac z długotrwałego zapalenia, wiec sobie myśle czy przypadkiem od czasu poronienia tego nie miałam.. ciąża naturalna jedna poroniona prawdopodobnie przez krwiaka, 1,5 roku temu (staraliśmy sie o nią tez jakies 1,5 roku na luzie psychicznym wtedy).
1 iui nieudane. Laparoskopowo usuwana torbiel krwotoczna (lewy jajnik został w pociachany mocno, juz nie owuluuje od tego czasu - październik 2016), drożność ok, podejrzenie wodniaka w jajowodzie niepotwierdzone przy laparoskopii.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z mutacja mthfr! Do tej pory chyba o tym nie pisalysmy a to niezwykle ważne, koniecznie trzeba kontrolować poziom homocysteiny tuż przed transferem i w potwierdzonej ciąży. W szczególności w ciąży lubi szaleć ale jej zbyt wysoki poziom może być powodem porażki.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Między 5 a 6 tyg. To już było moje 6. Nawet jak w ciążę zachodzilam naturalnie. Teraz pomimo że transfer mam na naturalnym niby bez leków sama aplikuje sobie Lutinus. Jestem w Szwecji a tu nie robią żadnych badań progesteronu.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja
Bardzo mi przykro, teraz już będzie tylko dobrze trzymam kciuki :-*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry