reklama

Kto po in vitro?

Właśnie czytałam na necie że czopki glicerynowe mogą wywoływać skurcze dlatego kupiłam je dzisiaj ale powstrzymałam się na szczęście udało się mi coś naturalnie wydusić z siebie ciężko było ale się udało...
1492455414-aaaaaa.png

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ostatnio dzwoniłam w tej sprawie do mojej kliniki (Invimed). Badanie nie jest obowiązkowe.
Też zastanawiam się czy je wykonać...mamy takie samo rozpoznanie ;)
Ja jutro dzwonie do lekarza i wszystkiego się dowiem. ...a ile się staracie? Miałaś iui? Ile masz lat (Ja niedługo 29 i lekarz twierdzi, że jestem młoda...ja tak nie uważam. ..:(

Spokojnie, ja na pierwszej wizycie miałam ok 8 pęcherzyków (też mam AMH ponad 4 a własciwie niemal 5) a ostatecznie narosło 35+, wiec naprodukowałam za 3. Za dużo tego było i miałam podejrzenie hiperki (co w skrajnej formie może byc bardzo niebezpieczne dla kobiety) więc musiałam odczekać 2 cykle przed transferem.

Spokojnie jeszcze urosną, i nie trzeba ich bardzo dużo, żeby się udało - wystarczy TO JEDNO. A i tak maxymalnie można zapłodnić 6 na raz ( chyba, że masz ponad 35 lat albo okreslone w prawie choroby).
U męża w kariotypie wyszła translokacja zrównoważona między dwoma chromosomami, więc możemy zapłodnić więcej niż 6 komórek na raz, mimo że mamy po 26 lat. Ale one nie chcą rosnąć :( Jutro USG i badanie estradiolu, zobaczymy, może coś więcej urośnie :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry