reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz, kazda klinika ma zle.i dobre strony. Niektore dziewczyny sa zadowolona inne mowia ze idzie tasmowo, ale to sa zazalenia pod katem kazdej kliniki.

W Wawie jest duzo dobrych klinik. Ja wybralam Invimed bo mialam dosc dobry dojazd z pracy, zeby moc sie urwac na poltorej godziny na wizyte (mam.w porzadku managera, ktoremu powiedzialam gdzie i dlaczego jezdze).

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A długo się starałaś zanim Ci się udało?
Ja z praca nie mam problemu, mogę się urwać w każdym momencie

A długo się starałaś zanim Ci się udało?
Ja z praca nie mam problemu, mogę się urwać w każdym momencie
A skad jestes?

My 4lata ludzilosmy sie ze uda nam sie naturalnie. I nikt nam nic nie zaproponowal innego, zaden gin... Po 4latach sama zapytalam o leczenie iw sumie.sama wybralam klinike.
Do kliniki poszlismy zieloni, bez badan, bez niczego. Od tego momentu minal rok. Pod koniec marca mialam pierwsza udana procedure ivf.

Szczerze powiem, że zastanawiałam się właśnie jeżeli chodzi o Polskę między Invimedem a Invictą, ale Novum dało mi też do myślenia. Natomiast jeżeli chodzi o statystyki to Czechy wypadają lepiej jeżeli chodzi o ciąże kliniczne, ale jeszcze się nie doczytałam, jakie tam mają kliniki godne polecenia.
Praga rzadzi ogolem,sa tam co najmniej 4rewelacyjne kliniki i jak to w zyciu bywa,u jednych zdzialaly cuda u innych nie.Maja doskonale labo i embriologow i bardzo duzo mozliwosci robienia dodatkowych badan,procedur.Maja doskonaly sprzet i lekarzy idacych z czasem i nowosciami.Cenowo nie sa tani,doliczajac dojazdy ,hotele i loty.Nie wiem czy ktoras z klinik ma konsultanta w j.polskim.Ang i niem .jest w kazdej.Trzeba uwazac na tzn.pakiety i i dobre zrozumienie bo bardzo szybko zamiast 5tys euro robi sie 15.000;)pomimo wszystko nie slyszalam o nich zlego slowa.Nie ma tasmowego traktowania klientow,pierwsza rozmowe mozna przeprowadzic przez skypa i dopiero wtedy sie zdecydowac.gdyby cos pytaj.my jestesmy w PFC Praq.:)

A skad jestes?

My 4lata ludzilosmy sie ze uda nam sie naturalnie. I nikt nam nic nie zaproponowal innego, zaden gin... Po 4latach sama zapytalam o leczenie iw sumie.sama wybralam klinike.
Do kliniki poszlismy zieloni, bez badan, bez niczego. Od tego momentu minal rok. Pod koniec marca mialam pierwsza udana procedure ivf.

Ja jestem z południa Polski, ale mogę wszędzie dojeżdżać, dlatego pytałam też o Czechy, zastanawialiśmy się też z M nad kliniką Dexus w Hiszpanii, ona też ma b. dobrą opinię

reklama
Madziula to tylko się cieszyć, ja ostatnio cierpię na bezsenność i chciałabym już tak beztrosko uciąć komara... może wkrótce nie będę się rozstawać z moim ulubionym kocykiem w gwiazdki;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w 29 tc i jak na początku miałam bezsenne noce tak teraz jest jeszcze gorzej :yes: bo zaczyna uciskać na narządy ii ciężko sobie znaleźć pozycję do spania w dodatku dochodzą skurcze łydek i zespół niespokojnych nóg .
Ale drzemki w dzień są całkiem spoko :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry