reklama

Kto po in vitro?

Witam Was,
jestem szczęśliwą mamusią synka, który jest z nami dzięki in vitro. Problemem jest u mnie brak owulacji. Miałam transfer dwóch 3-dniowych świeżaczków. Minęło już trochę czasu i zamyślamy o rodzeństwie. W klinice hoteluje nam się kilka mrozaczków, w tym jedna blastocysta. Za nim podejmę pierwszy telefon do kliniki w celu ustalenia wizyty chciałam się od Was dowiedzieć jak wygląda przygotowanie do kriotransferu. Jakie badania będą niezbędne? Czy będę musiała brać jakieś leki/suplementy diety? Czy znów czekają mnie zastrzyki? Jaki jest mniej więcej cały koszt kriotransferu? (zabieg+leki+wizyty)

Rossi,przypuszczam ze bedziesz musiala powtorzyc wszystkie badania jak przed in vitro,bo rozumiem ze juz troche czasu minelo,a maja one niestety date przydatnosci ...:):):) Przede wszystkim lekarz musi sprawdzic czy twoje cykle sa regularne i hormony w normie.Jesli masz regularne cykle z owulacja,mozesz podejs do kryo na naturalnym cyklu...wyglada to mniej wiejec tak ze okolo 9-12 dnia przyjdziesz na kontrole endometrium ,zrobi usg zeby sprawdzic czy juz masz owulacje czy sie zbliza itp. i na tej podstawie ustali ci termin transferu. Dodatkowo moze (nie kazda klinika to robi) podlaczyc ci progesteron i estradiol zeby ulatwic uarodkowi implantacje.
Jesli nie wiesz kiedy owulacja, hormony ci szaleja itp ,zaleznie od doktora od 1-3 dc dostaniesz wysokie dawki estradiolu ktore zablokuja owulacje i spowoduja przyrost endometrium. Okolo 10dc przyjdziesz znowu na kontrole ,tym razem chodzi tylko o endo bo owulacji i pecherzyka nie powinno byc . Na podstawie grubosci endo okresli date transferu i wlaczy progesteron ktory otwiera okno implantacyjne i odzywia zarodek. Twojego naturalnego prg. nie ma bez owu i peknietego pecherzyka ,ktory przeksztalca sie w cialko zolte a ten produkuje prg. Nie wiem jakie leki poprzednio bralas,nie musisz zadnych zastrzykow do stymulacji brac . Suplementy i witaminy sa zawsze dobre,na pewno ci nie zaszkodza. O kosztach nie mam pojecia,ale na pewno mniej jak cala stymulacja z lekami. Wszystko zamyka sie w 3-5 wizytach,zaleznie od lekarza i kliniki. Mam nadzieje ze troche ci pomoglam;)

reklama
02.05 dowiem się kiedy planują transfer. Ale myśle ze koło 20.05 nie szybciej. Polecam dr. Mędrka w Zdrojach jest jednym z lepszych. Podobno jest specjalista od usg i nic mu nie umknie. Ja napewno jeśli kiedyś zdarzy się ten cud chce rodzic w Zdrojach. Może kiedyś trafimy na wspólna datę w vrito [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A na jaki dc mniej więcej Ci wypadnie? Lytam z ciekawości, ja ostatni miałam 22 dc, a teraz prawdopodobnie 21 dc

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli endometrium będzie za małe to co dalej Twój lekarz planuje zrobić? Pytam, bo ja ogólnie mam bardzo cienkie a za miesiąc zaczynam stymulacje i też się boję, że to może być przeszkodą...
Jeśli bedzie za małe to spróbujemy na cyklu sztucznym, bo teraz jestem na naturalnym. Nigdy nie miałam problemu z endometrium. Wydaję mi się, że to wina podwyższonego progesteronu w 1 dc. Poprzedni cykl to była u mnie stymulacja, transfer( nie udany) i luteina w dużej dawce, to pewnie dlatego progesteron był za duży i teraz jest jak jest. W przyszłym cyklu samo się powinno unormować.

Rossi,przypuszczam ze bedziesz musiala powtorzyc wszystkie badania jak przed in vitro,bo rozumiem ze juz troche czasu minelo,a maja one niestety date przydatnosci ...:):):) Przede wszystkim lekarz musi sprawdzic czy twoje cykle sa regularne i hormony w normie.Jesli masz regularne cykle z owulacja,mozesz podejs do kryo na naturalnym cyklu...wyglada to mniej wiejec tak ze okolo 9-12 dnia przyjdziesz na kontrole endometrium ,zrobi usg zeby sprawdzic czy juz masz owulacje czy sie zbliza itp. i na tej podstawie ustali ci termin transferu. Dodatkowo moze (nie kazda klinika to robi) podlaczyc ci progesteron i estradiol zeby ulatwic uarodkowi implantacje.
Jesli nie wiesz kiedy owulacja, hormony ci szaleja itp ,zaleznie od doktora od 1-3 dc dostaniesz wysokie dawki estradiolu ktore zablokuja owulacje i spowoduja przyrost endometrium. Okolo 10dc przyjdziesz znowu na kontrole ,tym razem chodzi tylko o endo bo owulacji i pecherzyka nie powinno byc . Na podstawie grubosci endo okresli date transferu i wlaczy progesteron ktory otwiera okno implantacyjne i odzywia zarodek. Twojego naturalnego prg. nie ma bez owu i peknietego pecherzyka ,ktory przeksztalca sie w cialko zolte a ten produkuje prg. Nie wiem jakie leki poprzednio bralas,nie musisz zadnych zastrzykow do stymulacji brac . Suplementy i witaminy sa zawsze dobre,na pewno ci nie zaszkodza. O kosztach nie mam pojecia,ale na pewno mniej jak cala stymulacja z lekami. Wszystko zamyka sie w 3-5 wizytach,zaleznie od lekarza i kliniki. Mam nadzieje ze troche ci pomoglam;)
A co się zmienia w momencie, kiedy u mnie są cykle bezowulacyne?

Oto moje dwie Kruszynki, serduszka widziałam jeszcze nie słyszałam ale biły pięknie, mocno obydwa ❤❤
Dziewczyny pobeczałam się....

Załączniki

• tmp_21352-IMG_20170428_1255531266760260.jpg
    tmp_21352-IMG_20170428_1255531266760260.jpg
    609,2 KB · Wyświetleń: 131
reklama
No właśnie nie ma endo nic w ogóle[emoji20]. We wtorek zobaczymy czy coś urośnie.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
na naturalnym cyklu?

Aaaa,juz doczytalam.
Progesteron z rosnieciem endometrium nie ma za duzo wspolnego, problemy moga lezec po stronie estradiolu.Pozostaje piachy zaciskac zeby sie ruszylo.Ja nie odczekacie o od nowego cyklu na sztucznym...wiem ze to boli:(:(:(ale szkoda zarodkow przy takiej niepewnej sytuacji

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry