Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A mimo to jest masę ciąż po zarodkach trzydniowych słabo rokujących a i blastocysty nie są takie pewne...nie ma reguły...To co piszesz nie jest potwierdzone żadnymi badaniami naukowymi. Obecnie uważa się, że mamy dwa rodzaje selekcji w "macicy" zarodek 3dniowy i młodsze. Natomiast selekcja na szkle odbywa się dla zarodków 5dniowych. Badania pokazują, że współczynnik implantacji blastocyst jest wyższy mimo, że powstaje iich stosunkowo mniej.
Dodatkowo embrion około stadium moruli/blastocysty ląduje w macicy wcześniej przebywa w jajowodzie. Nie wiadomo czy warunki panujące w macicy są lepsze, niż te panujące w labolatorium paradoksalnie kontrolowane warunki dla embrionu mogą być lepsze.
Ja tez jestem zdania, ze najlepiej u mamusi, ale badania naukowe tego nie potwierdzają.
Ja nie mówie, że nie ma ciąż po zarodkach 3dniowych. Twerdze tylko, że nie wiadomo co jest lepsze transfer w 3 dobie czy w 5, nawet jeżeli nie dotrwają embriony do niego. Badania raczej pokazują, że większa czesc kiepsko rokujących embrionów raczej tez staje tylko w macicy. Ja tylko obalam stwierdzenie, ze transfer w 3 dobie cos by zmienił może tak a może nie... Embriony IVF to inne zarodki niż te zygoty w organizmie kobiety i badania potwierdzają, ze niestety słabsze. Morfologia to ocena gołym okiem embrionu nie badająca jego jakości. A jakość embrionu to to czy powstanie z niego dziecko po drugiej stronie brzucha. Niestety, wpólczynnik implantacji i babytakehome jest na korzyść blastocyst i wiesz lub nie mi tez się to nie podobaA mimo to jest masę ciąż po zarodkach trzydniowych słabo rokujących a i blastocysty nie są takie pewne...nie ma reguły...
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mówie, że nie ma ciąż po zarodkach 3dniowych. Twerdze tylko, że nie wiadomo co jest lepsze transfer w 3 dobie czy w 5, nawet jeżeli nie dotrwają embriony do niego. Badania raczej pokazują, że większa czesc kiepsko rokujących embrionów raczej tez staje tylko w macicy. Ja tylko obalam stwierdzenie, ze transfer w 3 dobie cos by zmienił może tak a może nie... Embriony IVF to inne zarodki niż te zygoty w organizmie kobiety i badania potwierdzają, ze niestety słabsze. Morfologia to ocena gołym okiem embrionu nie badająca jego jakości. A jakość embrionu to to czy powstanie z niego dziecko po drugiej stronie brzucha. Niestety, wpólczynnik implantacji i babytakehome jest na korzyść blastocyst i wiesz lub nie mi tez się to nie podoba![]()

Witaj ponownie, dawno cie nie było... miesiąc albo lepiej.Dziewczyny w piątek wizyta w Polmedis Wrocław u doktora Siejkowskiego , jeszcze miałam nadzieję, ale dziś @ mi ją rozmyla całkowicie... :'( I co teraz kurcze!? Ogólnie mam krótkie miesiączki, ale czy do piątku minie hmmmm Stresuje się i ciesze za razem... Ktoś też zaczyna pierwszy raz tak jak i my? Trzymajcie za mnie kciuki jak ja za was :-*
Co lekarze na to ? Może to ciąża pozamaciczna ?super, tylko ze u mnie dodatkowo ta beta jest bardzo niska. Transfer mialam 5 dniowych 29. 03 a dzis beta 540 tylko.
Dziękuję :-*Witaj ponownie, dawno cie nie było... miesiąc albo lepiej.
Pewni że będziemy trzymać kciuki, zapisz się do kalendarza żebyśmy pamiętały![]()
Cześć M@gda jak się czujesz ? Mnie tak meczy wieczorami podchodzi mi wszystko do gardła i stoi bleee