reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przyczyną decyzji o in vitro jest moja endometrioza, laparoskopie miałam w czerwcu , następnie pół roku Zoladex, w lutym wróciła miesiaczka i od razu iui, w marcu tak samo iui. Raczej nie ma sensu przeprowadzać kolejnej laparoskopi[emoji5] lekarzowi chodziło o sprawdzenie czy sluzowka nie ma bakterii , w środę dowiem się wszystkiego dokładnie. Człowiek cały w nerwach na wizycie to i zrozumieć może coś źle [emoji4]
To chyba nu chodzi o histeroskopie

reklama
Witajcie [emoji5] pisałam już w tym wątku oraz podczytuje was od dawna. Miałam w tym cyklu podejść do 3 iui jednak podjęliśmy z mężem decyzję - invitro ... w środę wizyta i wszystkiego się dowiem. Jednak na ostatniej wizycie zapytałam lekarza o kwestie in vitro i usłyszałam ze przed procedura będzie musiał mnie położyć do szpitala i założyć jakiś endoskop do macicy by sprawdzić czy sluzowka jest odpowiednia... przeszukałem całe internety i nie znalazlam nawet jednej wzmianki o takim postępowaniu. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim ? Szczerze to jak narazie nie jestem przekonana by zgodzić się na coś takiego, w sytuacji gdy nikt o tym nie napisał. .. z jednej strony strasznie się ciesze bo jestem o krok od upragnionego dzidziusia , a z drugiej cholernie się boje bo to jest działanie ostatniej szansy jeśli się nie uda najprawdopodobniej nigdy nie zostanę mama [emoji22]

Do in vitro podchodzimy w medart w poznaniu , czy któraś z was również tam się leczy ? [emoji4]
Może to histeroskopia? A hsg jajowodów miałaś?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

@panierkaa90 ja też Poznań Medart [emoji16] który lekarz?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

I jak to się odbywa ? [emoji5]

Zależy od kliniki ale zazwyczaj dają znieczulenie ogólne po którym sobie śpisz, to nie jest narkoza tylko takie delikatne znieczulenie po którym można iść do domku jeszcze tego samego dnia, i wkładaja taka kamerkę do środka i zaglądnął do macicy czy nie ma jakiś niepokojących zmian, jak np są jakieś zmiany to od razu mogą je wyciąć i dają do badania, sprawdzają czy endometrium jest wpozadku i czy ogółem macica jest dobrze rozwinięta....ja po tym badaniu czułam się dobrze.

Witajcie [emoji5] pisałam już w tym wątku oraz podczytuje was od dawna. Miałam w tym cyklu podejść do 3 iui jednak podjęliśmy z mężem decyzję - invitro ... w środę wizyta i wszystkiego się dowiem. Jednak na ostatniej wizycie zapytałam lekarza o kwestie in vitro i usłyszałam ze przed procedura będzie musiał mnie położyć do szpitala i założyć jakiś endoskop do macicy by sprawdzić czy sluzowka jest odpowiednia... przeszukałem całe internety i nie znalazlam nawet jednej wzmianki o takim postępowaniu. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim ? Szczerze to jak narazie nie jestem przekonana by zgodzić się na coś takiego, w sytuacji gdy nikt o tym nie napisał. .. z jednej strony strasznie się ciesze bo jestem o krok od upragnionego dzidziusia , a z drugiej cholernie się boje bo to jest działanie ostatniej szansy jeśli się nie uda najprawdopodobniej nigdy nie zostanę mama [emoji22]

Do in vitro podchodzimy w medart w poznaniu , czy któraś z was również tam się leczy ? [emoji4]
Tak jak dziewczyny piszą - tez uważam ze chodzi o histeroskopie. Tez miałam.

@M@gda! Znalazłam rozwiązanie dla posiadaczek iPhona!! Możesz dopisać do instrukcji:

Kliknij link do kalendarza

W otwartym okienku kliknij z prawej na dole przycisk Safari:

1494167965-aaaaaa.jpeg

Jak już link otworzy się w Safari, to jeśli jeszcze nie masz aplikacji Arkusze Google, kliknij Pobierz aplikację:
1494168139-aaaaaa.jpeg

I wróć do Safari.
Jeśli już masz aplikacje Zainstalowana to kliknij Nie, dziękuje:
1494168239-aaaaaa.jpeg

Teraz kliknij link na niebieskim tle:
1494168283-aaaaaa.jpeg

iPhone otworzy plik w aplikacji Arkusze Google! Sukces!

Teraz już będziesz miała ten plik zapisany w "Ostatnio otwarte przeze mnie" w aplikacji Arkusze Google:
1494168357-aaaaaa.jpeg

W aplikacji wszystko działa:
1494168380-aaaaaa.jpeg

1494168398-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak dziewczyny piszą - tez uważam ze chodzi o histeroskopie. Tez miałam.

@M@gda! Znalazłam rozwiązanie dla posiadaczek iPhona!! Możesz dopisać do instrukcji:

Kliknij link do kalendarza

W otwartym okienku kliknij z prawej na dole przycisk Safari:

1494167965-aaaaaa.jpeg

Jak już link otworzy się w Safari, to jeśli jeszcze nie masz aplikacji Arkusze Google, kliknij Pobierz aplikację:
1494168139-aaaaaa.jpeg

I wróć do Safari.
Jeśli już masz aplikacje Zainstalowana to kliknij Nie, dziękuje:
1494168239-aaaaaa.jpeg

Teraz kliknij link na niebieskim tle:
1494168283-aaaaaa.jpeg

iPhone otworzy plik w aplikacji Arkusze Google! Sukces!

Teraz już będziesz miała ten plik zapisany w "Ostatnio otwarte przeze mnie" w aplikacji Arkusze Google:
1494168357-aaaaaa.jpeg

W aplikacji wszystko działa:
1494168380-aaaaaa.jpeg

1494168398-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Superasnie. Dodam do instrukcji jak bede przy kompie. Dziekuje.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry