reklama

Kto po in vitro?

U mnie potwierdzone - 3 pecherzyki były, pobrane. Dostałam metypred 16mg do pozytywnej bety. Opakowanie jest 30szt wiec może dłużej będę brała...
o clexane sama poprosiłam, i dostałam 0,4. Niestety 100% płatny.. muszę gdzieś potem załatwić na ryczałt.
Luteina 100 3x2.

Jeśli będą zarodki to w niedziele transfer a beta w 9dpt.

Jutro pierwsze info czy coś się zapłodnilo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pełen napięcia okres przed Tobą trzymam mocno kciuki pisz codziennie jak sytuacja[emoji5]

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

reklama
Hej. Byłam u mojej rodzinnej i trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, ze jej wygląda to na początku anemii. We czwartek jadę na powtorne badania krwi i moczu. Wtedy zdecydujemy czy hematolog, czy ona będzie mogła mi pomóc. Już dzisiaj kupiłam sobie tabletki z buraka czerwonego i będę wcinac. Kamień z serca mi trochę spadł. Niby anemia to nic dobrego, ale obawiałam się gorszego[emoji1]

Mnie boli dosyc mocno. Jak siedze, jak chodze a o korzystaniu z toalety nie wspomne...boje sie brac kolejną dawke leków... nawet wczorajsze usg było baaardzo bolesne.
Skontaktuj się z lekarzem , może będzie potrzebna hospitalizacja. Ja tak na prawdę miałam łagodną wersję hiperstymulacji z niedużą ilością płynów w jamie brzusznej, pomimo dużej liczby jajeczek, i czułam się nieźle. U ciebie wygląda na to, że masz więcej objawów, dlatego kontakt z lekarzem na bieżąco jest ważny.

Internety mówią tak:
"Wyróżnia się trzy postacie zespołu hiperstymulacji jajników (OHSS) i ich objawy:
– postać łagodna – nudności, wymioty, biegunka i uczucie napięcia podbrzusza,
– postać umiarkowana – oprócz standardowych objawów dodatkowo występuje płyn w jamie brzusznej,
– postać ciężka – powiększenie powyżej 12 cm jajników, zaburzenia oddychania, krzepnięcia i dysfunkcje nerek.

Innym objawem towarzyszącym zespołowi hiperstymulacji jajników może być wystąpienie zaburzeń elektrolitowych, zaburzeń krzepliwości krwi, w krańcowych przypadkach mogą one zagrażać życiu. Dlatego stosowanie środków do stymulacji w postaci gonadotropin odbywa się pod ścisłą kontrolą lekarza."

U mnie potwierdzone - 3 pecherzyki były, pobrane. Dostałam metypred 16mg do pozytywnej bety. Opakowanie jest 30szt wiec może dłużej będę brała...
o clexane sama poprosiłam, i dostałam 0,4. Niestety 100% płatny.. muszę gdzieś potem załatwić na ryczałt.
Luteina 100 3x2.

Jeśli będą zarodki to w niedziele transfer a beta w 9dpt.

Jutro pierwsze info czy coś się zapłodnilo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Trzymamy kciuki.

Szczerze, czasami nie ogarniam :D:D
Np. dzisiaj przypomniałam sobie, że MilkyWay miała wczoraj betować.., I z 10 minut mi zajęło zanim przypomniałam sobie, że przecież nam pisała, że total hcg mogła tylko zrobić :D:D A już miałam pytać czemu się nie odzywa :D:D:D Starość nie radość :D

Super Sol, że próbujecie dalej. Maj to piękny miesiąc na zaciążenie, dzieci się w lutym rodzą a wodniczki są fajne (powiedział nieskromnie wodnik ;p)

Też jestem wodnikiem i zgadzam się na 100% :D:D:D Właśnie mam zajść w maju i kropka!

Czekam na dr. Anestezjolog i pielęgniarka mówią ze 3. Ale zaraz się dowiem co i jak jak Janeczko przyjdzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

bertha, super że już po :) Niech jajeczka ładnie się zapładniają!

Mi USG wczoraj pokazało koło 10-11 pęchrzyków po 8 mm, estradiol 176. Zwiększono mi dawkę puregonu do 200 jednostek - przez 3 dni a w czwartek kolejne USG i badanie estradiolu. Coraz bliżej punkcji :)

reklama
Ja narazie jestem w dlugim protokole, dzisiaj jade po wlasciwe leki na stymulacje. Narazie mnie mecza lekami na tlumienie przysadki mozgowej. A pewnie w polowie maja albo pod koniec wlacza leki do sytymulacji i punkcja

Też tak miałam - antyki, zastrzyk wyciszający przysadzkę i od nowego cyklu stymulacja w trakcie której jestem :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry