reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam info ze zwolnienie ciazowe (B). Jest 100% płatne. Musisz dać wtedy pracodawcy zaświadczenie że jesteś w ciąży. I mam 2 czyli że mogę chodzić.

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Kochana a kiedy sie dostaje takie zaswiadcznie ze sie jest w ciazy od pierwszego dnia co sie dowisz mozna juz czy lepiej poczekac?

reklama
Dziewczyny, dziś wielki dzień, Dziś betują @Emilianka6966 i @Tysiek777 - pięknych, wysokich bet życzę, które przełożą się na zasmarkane nosy i zasrane dupki :D:D
@Ilona88 - udanej wizyty i pięknego podglądania maluchów
@evulek111 - samych dobrych przedtransferowych wiadomości
Madziula mnie dopisała na betowanie... mordka moja, nie wpisywałam się sama bo nie wiedziałam czy się uda wyskoczyć;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana a kiedy sie dostaje takie zaswiadcznie ze sie jest w ciazy od pierwszego dnia co sie dowisz mozna juz czy lepiej poczekac?
Ja mam od teraz (6tydzień). Na początku po punkcji i transferze miałam normalnie l4 zwykłe

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Dziewczyny, wiem, że są tu takie idące z KD. Pomóżcie, jak przeczytacie :)

Panierka, nie ważne co dziewczyny napiszą, ale to zawsze jest ciężka decyzja. Musicie z mężem omówić wszystkie za i przeciw.
Ja ani mój mąż nie mamy problemu z tym ze nie będzie to moja komorka. Juz to tu pisałam jakiejś dziewczynie również idącej z KD ze to przecież będzie całkowicie MOJE dziecko. Jeżeli to ma być jedyna droga to ja przyjmę.

Chce wiedzieć tylko jak to się wszystko odbywa, czy szansa wzrasta [emoji4]

Mnie nie pobrali wszystkich, naliczyli 35+, pobrali 20 największych, z czego 17 było w pełni dojrzałych i nie uszkodzonych.
Ale te 20 najwiekszych to mialas informacje jakiej wielkosci byly? czy 20mm, czy moze 14mm?...
Bo u mnie pobrali tylko te >=20mm i sie zastanawiam czy w kazdej klinice tak robią. czy moze moga zdarzyc sie mniejsze pecherzyki, ktore maja dojrzala komorke.

A i jeszcze jedno pytanie mam - liczę na pomoc Gosi - widziałam, że ma w tym temacie dużą wiedzę [emoji7] czy jeżeli mam mutacje MTHFR homozygotę to powinnam zwrócić uwagę lekarza na coś po transferze? Zażywam zmetylowane formy wit. B, kwasu foliowego. Poziom homocysteiny sprowadziłam do 7 (z 10). Kiedy powiedziałam lekarzowi o tej mutacji zgodził się, że muszą być zmetylowane formy witamin, ale na tym temat się zakończył ....
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zwróć uwage lekarzowi, zeby dał ci przepisał heparynę (clexane)

Jak dlugo bralyscie zastrzyki na porost jajeczek? Ja mam na razie rozpisane na 6 dni zastrzyki i sie zastanawiam ile jeszcze dopisze czy nie dopisze itp.
Ja bralam 8 dni - od 2-9dc.

nie mam niestety możliwości spojrzeć na wypis a po punkcji jakoś nie miałam głowy żeby poczytać...ale jak doczytam to dam znać :)
Oki, to daj znac jak znajdziesz taka informacje :)

Ale te 20 najwiekszych to mialas informacje jakiej wielkosci byly? czy 20mm, czy moze 14mm?...
Bo u mnie pobrali tylko te >=20mm i sie zastanawiam czy w kazdej klinice tak robią. czy moze moga zdarzyc sie mniejsze pecherzyki, ktore maja dojrzala komorke.

Zwróć uwage lekarzowi, zeby dał ci przepisał heparynę (clexane)

Ja bralam 8 dni - od 2-9dc.

Oki, to daj znac jak znajdziesz taka informacje :)
U mnie na wypisie napisane jest tak:
Monitoring cyklu: estradiol 1438 (oznaczony w 3 dobie poprzedzającej punkcję), jest tam miejsce na wpisanie ilości pecherzyków 17mm i większych oraz mniejszych niż 17mm, ale nie jest uzupełnione.
Pobranie oocyttów:
Liczba oocytów:20
Oocyty niedojrzałe (MI, GV - cokolwiek to znaczy) 3
Oocyty dojrzałe (MII) 17
Oocyty zdegenerowane 0

Mam już 2,70 cm ❤️

Załączniki

• IMG_0134.JPG
    IMG_0134.JPG
    872,2 KB · Wyświetleń: 121
  • IMG_0134.JPG
    IMG_0134.JPG
    872,2 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Niee, zaświadczenie jest potrzebne. Ode mnie zakład pracy wymagał. Publiczne na pewno wymagają. Natomiast nie ma jakoś określonego terminu kiedy musisz dostarczyć i co dokładnie ma być napisane. Zwolnienie dostają kadry a zaświadczenie płace. Przynajmniej u mnie i w innych znanych mi publicznych

Mąż takie mi przysłał:
Link do: Czy do pracownicy, która dostarczyła zwolnienie lekarskie z kodem B, należy stosować przepisy dotyczące ochrony pracy kobiet w ciąży

Proponuję przeczytać (dla zainteresowanych)

Do góry