reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomóżcie proszę. Koleżanka jest na stymulacji 8 dzień. Zrobiła progesteron 0,07 i estradiol 723. Czy te wyniki są dobre? Orientujecie się może. Z góry dziękuję

Ja miałam prawie identyczne wyniki. U mnie 8 dzień to był ostatni dzień stymulacji (krótki protokół) i pobrali 3 jajka, w tym 2 były dojrzałe i zapłodnione ale zarodków 0..
oby u koleżanki ładnie się podzieliły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Może źle zrozumiałam termin hiperka, masz na myśli za dużo hormonów w cyklu stymulowanym do punkcji? Czy w ogóle za dużo hormonów?
hiperka - hiperstymulacja, czyli nadprodukcja komórek jajowych, inaczej przestymulowanie. U mnie podczas stymulacji dojrzewało 35+ jajek, pobrano 20. Każde jajeczko wydziela hormony, a zbyt wysoki poziom hormonów może mieć negatywny wpływ na nas. Są różne "poziomy hiperstymulacji", ale w skrajnych przypadkach (bardzo rzadko) wymagana jest hospitalizacja ze względu na zagrożenie życia.

Witajcie Kobiety :-) Jestem tu nowa, a trafiłam do Was bo szukałam info o samopoczuciu po transferze. Czytam Wasze historie pełne emocji i zapragnelam byc częścią tej grupy. Moze i ja swoim doświadczeniem komus pomoge a i mnie wsparcie sie przyda w tych stesujacych dniach oczekiwania na wynik bety.
Wczoraj byl transfer 5 dniowej blastki, moje pierwsze podejście, ale nie pierwsza ciąża. Wszystkie naturalne do tej pory bez powodzenia. Trzy poronienia we wczesnym stadium i jedna ectopic.
Zostaly jeszcze dwa Mrozaczki.
Leżę teraz i panikuje, bo pobolewa mnie brzuch, raczej po bokach niż na srodku i ciągnie.
Bete, wg wskazan mam zrobić 27.5. Pozdrawiam Was ciepło Kobietki.;-) ;)
Mam podobne doświadczenia z naturalnymi ciazami, witaj [emoji3]

[emoji127] 28.10.2017

Evulek ,
nie wiem jaka masz mutacje ,bo jest ich cala masa ,ale sprobuje ci opisac co sie dzieje np.przy mutacji C677T genuMTHFR.Ta mutacja zakloca proces przetwarzania foliantow w organizmie.Osoba ktora ja ma nie przyswoi zle przetworzonego kw.foliowego,czyli ma jego niedobor.Kw foliowy stabilizuje material genetyczny dziecka,DNA nie ulega uszkodzeniu.
kwas foliowy uczestniczy w procesie przekształcania homocysteiny w metioninę. Jest to proces bardzo ważny, ponieważ nadmiar homocysteiny ma bardzo niekorzystny wpływ na zdrowie. Przede wszystkim sprzyja rozwojowi zakrzepicy – choroby będącej jednym z czynników poronień i innych patologii ciąży. Dlatego lekarz zaleca Frexipane ,Clexane itp.

Jesli dobrze mysle masz inna mutacje,bo z tego co piszesz wynika ze poziom kw,foilowego jest wysoki.Na marne pocieszenie powiem ci ze jakas mutacje ma co 2 kobieta,wiekszosc o niej nawet nie wie i rodzi zdrowe dzieci.Dobrze jest wiedziec,ale nie dajmy sie zwariowac.:D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry