reklama

Kto po in vitro?

Hej,
Jestem pierwszy raz po in vitro i to jest moj 8 dpt. Potrzeboje rady;) po pinkcji bardzo bolaly mnie jajniki podczas transferu tez pozniej poszlam w 3 dniu po transferze do ginekologa aby zapytac czy to normalne. Dowiedzialam sie ze mam lekki syndrom hiperstymulacji. Ginekolog zalecil diete lerzenie w lozku i duzzzo wody. Powiedziala tez ze jezeli ciazy nie bedzie to hiperstymulacja sama opadnie a jak bedzie to moze wzrosnac i sie poglebic. Wiec do zalecen sie stosowalam. Lezec 24 h plackiem ciezko. Cos tam chodzilam ale z umiarem. Kazdego dnia czulam sie coraz lepiej i jajniki mnie mniej bolaly jest juz 8 dpt a ja nie odczuwam bolu jajnikow zadnych syndromow ciazy no casem coz zakuje. Jedynie boli mnie żołądek juz od 4 dni. Czy to normalne ? I czy jak hiperstymulacja nie wzrosla to znaczy ze ciaza sie nie przyjela juz nie mam nadziei ;(
Witaj! Jeśli miałaś podany 5-dniowy zarodek to spokojnie możesz już betę zrobić jutro lub w pon :)

reklama
U mnie clexan.ma ostre tylko strasznie boli zastrzyk. A i nie trzymajcie clexanu w lodowce zreszta reszya przeciwzakrzepowych chyba tez nie musi byc w lodowce. Wtedy jeszcze bardziej gestnieja i bola

Mi po przeciwzakrzepowych robily sie wielkie since jak wlozylam do lodowki to siniakow nie mialam tylko małą kropke, a bol raz byl raz go nie bylo. Ale moze byc ze gestnieje schłodzony i moze bardziej bolec. Pomyśleć ze to całą ciąże trzeba brac.

Wystraszyłam się i poszłam dziś na badanie homocysteiny i b12. Zrobiłam też ponownie kwas foliowy. W tym samym labie. No i homocysteina wyszła 6,95umol/l - niestety nie ma norm :/. witamina b12 w połowie normy a kwas foliowy jakby spadł! Badałam w środę i było 27,9 a dziś jest 22,2. Wczoraj nie wzięłam specjalnie Femibionu. To może po prostu nie będę brała kilka dni kwasu foliowego? Pójdę do lekarza i zapytam czy powinnam brać metylowany...Już zgłupiałam.
To masz bardzo ladna homocysteine. Ja bym brala 400 metylowanego

Czyli femibion jest dla nas niedobry?!?! Kurde , zaczęłam to brać ostatnio zamiast b-right, bo doszlam do wniosku że będzie lepszy , bo ma więcej witamin. B righttylko te ż grupy b. Do tego biorę solgar metafolin 800... Gosia to.potwierdzone wieści z tym wykluczeniem się metafolinu przez syntetyczny ???

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Aniu mam pytanie, ja

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry