reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki jestem tu nowa i dopiero zaczynam czytać ten wątek od początku. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do grona staraczek przez in vitro. 11.04 miałam pierwszą wizytę w tej sprawie w Białymstoku. Nie wiem nawet jaki mam protokół. Mam 21 dc wziąć diphereline 3,75 Depo 1 amp a następnie po miesiączce w 5 dc gonal F 900 podskórnie po 150 IU. Mam takie pytanko gdyż się za bardzo nie orientuję czy po tym dipherelini zastrzyku to czeka się na miesiączkę ze 2-3 m-cy? A i czy ten gonal mam przyjmować tylko 5 dni bo 11 dc mam się zgłosić do Białegostoku? Fajnie że powstał taki temat:)
A dlaczego podchodzę do in vitro? Otóż miałam hsg i wyszło że jeden jajowód nie drożny, wrogi śluz i miałam 4 nieskuteczne inseminacje. Z mężem staramy się ponad 2 lata. Pozdrawiam Was serdecznie :happy:

reklama
lolitka - synek po prostu marzenie , przesyłam buziaki:biggrin2:

marcikuk - co tam słychać, miałaś mieć wizytę w sobotę?

joweg - myślę że powinnaś zrobić bete w 9-10 dpt ze względu że zarodki masz 3 dniowe z tego co pamiętam. Te 2 dni dłużej chyba wytrzymasz. Wiem ,że to czekanie jest najgorsze ale z drugiej strony jak zbyt wcześnie bete zrobisz i odstawisz leki to już odwrotu nie ma. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz.

syla82k - Witam na forum. Życzę Ci powodzenia.
Jeżeli chodzi o leki to każdej z nas inaczej przepisują , po prostu musisz stosować się do tego co mówią a na kolejnej wizycie dostaniesz nowe wytyczne. Nie wiem ile masz zastrzyków gonalu ale chyba powinien starczyć Ci do kolejnej wizyty , chyba że inaczej lekarz Ci coś przepisał.
Powiem szczerze , że nie pamiętam ile czeka się po diphereline na @ i czy ten lek ma na to w ogóle wpływ.

Roxii - co słychać ?

marcikuk podejście pierwsze ;) dlatego mam stracha, bo do końca nie wiem co mnie czeka ;) A ty? jak Twoje bąbelki? Byłaś na wizycie?

syla82k
Witaj :-) z tego co piszesz maz długi protokół - powodzenia!!! Ja właśnie zaczynam dziś - prawdopodobnie stymulację - czekam na zielone światło od dra wzięłam pena do pracy i gdzieś pod biurkiem będę musiała się dźgać :rofl2: no ale czego się nie robi dla wyczekanego maleństwa :-) w dodatku musimy odwołać nasz wyjazd do Mikołajek w week - dr nie wyraził zgody i ichyba przyjdzie nam zapłacić koszta uczestnictwa :-( 1300zł - bo to impreza firmowa.... No ale cóż....
Pozdrawiam Poniedziałkowo

Katee82 ja też mam pierwsze podejście i już kuję się gonapeptylem ponad 2 tygodnie, jestem też w trakcie stymulacji. A gdzie podchodzisz? Ja też przerażona jestem co mnie jeszcze czeka, na razie to brzuszek pokuty i już nie mam się gdzie wbijać,bo boli.
Syla82k witaj! miło nam,że nas podczytujesz i chcesz się przyłączyć-zapraszamy:tak: Ja przyjmuję Gonal dzisiaj 7 dzień a jutro usg i decyzja czy kujemy dalej-wolałabym,żeby już się skończyło kucie;-)
Miliaa gdzie jesteś?Pewnie pisanie pracy mgr Cię tak pochłonęło...p.s.przesłałam ci maila z wypełnionymi testami!
Agavva ty masz krótki protokół?To u Ciebie szybciutko pójdzie:tak:
Marcikuk to super,że na badaniu wszystko wyszło ok,a powiedz czy widać tam takie kropeczki lub kropeczkę w macicy,nawet jeśli nie bije jeszcze serduszko?
Sylha który to tydzień u Ciebie? Jak samopoczucie?W końcu masz dwie fasoleczki:)

Dr zadzwonił i oficjalnie zaczęłam stymulację :-D:-D:-D
sylha - za duże ryzyko - wzrasta możliwość wystąpienia hiperki i zakrzepicy - w sumie ok 20h siedzenia w autobusie w ciągu 2 dni, poza tym przemęczenie, też nie jest wskazane p[rzy stymulacji - posłuchamy - sam dr mówił, że może jest juz bardziej papieski niż sam papież ale woli huhać na zimne....
gieniek - ja mam długi protokół - kończę 3 opakowanie gonapeptylu i dziś zaczęłam stymulację purogenem 150IU, a w piątek podglądanko!!!!!!

Ostatnia edycja:
gieniek...dzis wyjezdzam do wwy, skosultowac prace mgr (dziekuje za testy...jak tylko bede miala chwilke to przejze), bede dopiero w srode, ale to tez pozno, bo mam wizyte w Novum, usg u Jaczyńskiej ok 18...wiec znim wroce do domu to mi zejdzie:confused2:
Syla...witaj! rozgosc sie i pytaj o co chcesz, bo dziewczyny na prawde bardzo duzo nam tu pomagaja:-)
agawa...a w ktoym dc zaczelas sie stymulowac? bo ja powinnam dostac @ ok 27,28 i potem tez mysle, ze zaczne sie stymulowac...dlatego sie zastanawiam od ktorego dc to wszstko sie zaczyna:-)
katee...spokojnie kochana...wszystkie tu pewnie jestesmy przerazone tymi procedurami, kluciami itd...ja np tez sie denerwuje, ale sobie tlumacze, ze wiele dziewczyn to przeszlo...trzeba po prostu wyluzowac:happy:
Jo.M....a u ciebie co sie teraz dzieje tak w ogole?

to do zobaczenia w czwartek...wierze, ze do tej pory same dobre wiesci beda :rofl2:

miliaa ja zaczęłam stymulacje 4 dc, gdybym wyniki z 2 dc miała w niedzielę, to mogłabym już wtedy zaczynać (tzn 3dc), bo na USG wszystko super było :-) dr po cichu wspominał mojemu mężowi, że punkcja/transfer - mąż nie pamięta co, a ja się wtedy ubierałam planuje ok 30-04 :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
syla - witaj na forum, tak jak dziewczynki ci pisaly kazda z nas w sumie bierze inaczej, ale w klinicie wiedza co robia wiec sie nie martw na pewno starczy ci leków, stosuj się tylko do zaleceń

gienek - zdjęcia nie dostałam a lekarz tylko powiedział ze coś tam jest ale kazał przyjechać w przyszłym tygodniu to pojadę w piątek to będę w 6 tygodniu i 2 dniu może będą serduszka ( mam nadzieje)

Jo.M, katee - lekarz powiedział ze nie widzi nic niepokojącego, ze coś tam jest ale czekamy na serduszko/a wiec mam się nie martwic, powtórzyć test i wrócić za tydzień. A małe plamienia są nieszkodliwe, tylko duże ilości żywej krwi.

Do góry