Konstancja27
Fanka BB :)
GratulujęJa miałam usg dokładnie 25dpt i widziałam bijące serduszkomyślę że też zobaczysz
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GratulujęJa miałam usg dokładnie 25dpt i widziałam bijące serduszkomyślę że też zobaczysz
![]()
Kretka nie wiem co moze zlagodzic swędzenie ale moze zaparz rumianek lub herbate rumiankowa i tym przemywaj kilka razy dziennie. Jesli swedzenie jest zewnetrzne to moze pomoze cos ale jak czujesz juz w srodku do chyba bez lekow sie nie da.Dziewczyny tak mnie swedzinze zwariuje... spac nie moge... nie wiem co moge zrobic? Kefir?myslicie ze by pomoglo? Bo mi nic innego nie przychodzi do glowy
Kurcze boje sie roboc cokolwiek na wlasna reke. Napisalam do lekarza ale nie wiem na ile on jest zorientowany w tym co tu dostane... juz doczytalam ze polecana dopochwowo nystatyna jest zakazana w irlandii...Kretka nie wiem co moze zlagodzic swędzenie ale moze zaparz rumianek lub herbate rumiankowa i tym przemywaj kilka razy dziennie. Jesli swedzenie jest zewnetrzne to moze pomoze cos ale jak czujesz juz w srodku do chyba bez lekow sie nie da.
Link do: Rumianek w ciążyKurcze boje sie roboc cokolwiek na wlasna reke. Napisalam do lekarza ale nie wiem na ile on jest zorientowany w tym co tu dostane... juz doczytalam ze polecana dopochwowo nystatyna jest zakazana w irlandii...
Mam w domu jedynie clotrimazolum i globulki hexatiab ale nie bede brala na wlasna reke. [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Wiemz moją Panią doktor jak tylko odebrałam wyniki dwa razy rozmawiałam przez telefon. Głównie pytałam o leki jak mam teraz przyjmować, czy powtórzyć bete itp. Dzwoniłam na tel prywatny więc nie chciałam zasypywac jej milionem pytań. Co do tego że grupa jest od doradzenia a szczegóły omawia się z lekarzem jest to chyba jasne. A taki komentarz można napisać do każdej z dziewczyn, które zadają pytania na forum- żeby omówily to z lekarzem.
Pozdrawiam.
Tak jak @M@gda pisała sam progesteron może Cię podrażniać. Jaki masz? W Polsce Lutinus dają drogi ale on nie podrażnia. Zrobiłaś ten Posiew?Dziewczyny swedzenie powrocilo... jak ja moglam zapomniec o to zapytac???[emoji21][emoji21][emoji21] mam ten lactacyd do mycia przeciwgrzybiczny i psiklam octaniseptem(troche zaszczypalo) ale wlozylam progesteron do srodka bo rano i popoludniu pilam a czytalam ulotke i tam niby pisze ze przy ivf lepiej dowcipnie. Jakos noc musze przezyc a jutro napisze do niego maila..
Ja zobaczyłam dopiero 33dptJa miałam usg dokładnie 25dpt i widziałam bijące serduszkomyślę że też zobaczysz
![]()
Kredka, ja jednak bym ci doradzała, żebyś nie czekała z tym tylko jak masz możliwość pojechała do lekarza...mnie lekarz powtarzsl, że przy takich infekcjach trzeba szybko reagować , bo niestety dobrze one nie wpływają na ciążę. Możesz rumianek itd stosować, ale do lekarza koniecznie i najlepiej posiew zrobić, ale i tak będziesz czekała ok. 3-5 dni na wynik jeśli coś się będzie hodowali.Dziewczyny tak mnie swedzinze zwariuje... spac nie moge... nie wiem co moge zrobic? Kefir?myslicie ze by pomoglo? Bo mi nic innego nie przychodzi do glowy