reklama

Kto po in vitro?

Ooo, właśnie o to chodzi. Tak jak u Ciebie. Czyli tak może być... A tak się martwię...
też się trochę martwiłam bo przy biochemicznej jak byłam u lekarza zanim jeszcze odstawiłam leki to endo miało 24mm - jak powiedział lekarz - było typowo ciążowe... spodziewałam się powodzi stulecia a było troszkę i to przez 3-4dni tylko... więc myślałam, że skoro pewnie endo się nie złuszczyło jak trzeba to kolejna będzie masakryczna... ale kolejna też taka uboga - a w 3dc okazało się, że była ta torbiel na jajniku ale endo mialo chyba ok 5mm z tego co pamiętam, czyli jakimś cudem się złuszczyło. Więc chyba wsio ok :D

reklama
Mojej przyjaciolki mama mogla miec tylko corki, ale wszytskie jej corki (3) maja synow, wiec dziedziczne to chyba nie jest...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na jakimś forum znalazłam tylko to:
"W przypadku Henryka VIII to on był nosicielem wady genetycznej - zespół McLeoda. To wada genetyczna związana z chromosomem płciowym X i związana jest z grubsza rzecz biorąc z grupami krwi. Żeby się tu nie rozwodzić - synowie albo nie mogli się urodzić, albo umierali młodo, a córki były nosicielkami. Ponieważ wnuków nie posiadał - choroba nie miała szans \"przekazać się\" dalej.
Bardzo ciekawa historia i bardzo ciekawa postać."
Chodzi o to, że żona tego Henryka nie mogła urodzic chłopców...

Ojej... biedna... a wiadomo co sie u nich dzieje? Immunologia...?
A wgl girls na pewno slyszalyscie o czyms takim jak kobieta moze miec np dziewczynke ale nie chlopca i na odwrot... u mnie w rodzinie od strony taty (a bylo ich 11braci) mamy takie 2 przypadki - 1 to moja kuzynka a 2 to zona wujka - teoretycznie genami nie zwiazana z nasza rodzina. Obie nie moga donosic chlopcow (juz po 2 poronienia) ale dziewczynki maja po 2. Sadzac ze moj ojciec mial 10braci to smiem domniemac ze babcia mogla miec problem z dziewczynkami choc nigdy nie bylo takiego tematu zeby poronila...
Czy ktoras z was wie o co kaman w takich przypadkach? To jest jakos genetycznie uwarunkowane czy o co cho???
To moze byc wina... plemnikow :d moze byc zwiazane z choroba, podobno kila oslabia meskie plemniki i rodza sie w wiekszosci dziewczynki, a jak chlopcy to slabi. Wydaje mi sie ze wiekszosc problemow z plcia dzieci to meskie problemy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry