reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam dzisiaj strasznego dola. Nie wiem czy to stres przed jutrzejsza wizyta czy te piepszone hormony ale siedze i rycze jak glupia. Wczoraj rozmawialam z mama i opowiedziala mi o rozmowie ze swoja sasiadka. Dawno sie nie widzialy i zapytala sie jak mi sie synek chowa, chociaz doskonale wiedziala, ze nie zyje. W dalszej rozmowie stwierdzila, ze skoro tak sie u mnie dzieje i mam problemy z zajsciem w ciaze to moze w ogole powinnam nie miec dzieci.. niestety wie o moich problemach, bo to siostra mojej ciotki. Tak mnie to zabolalo, ze przestac myslec o tym nie moge. I chociaz nigdy o tym w ten sposob nie myslalam to zaczelam rozwazac czy przypadkiem nie ma racji.. Moze nie zasluguje na szczescie :( Jeszcze do tego poklocilam sie z M. Nic mu o tej rozmowie nie mowilam, bo nie chce go dodatkowo stresowac. W ogole mam problem z wyrazaniem swoich emocji. Nie potrafie o sobie rozmawiac. Tylko tu mam odwage o czymkolwiek wspomniec. Nikt tez nie wie, ze probujemy kolejny raz z in vitro, maz tak chcial, zeby nie zapeszyc. A mnie czasami az nosi od tlumienia wszystkiego w sobie :/
Nie ma racji. Ton jakaś stara, głupia dewotka. Ludzie jej pokroju powinni codziennie rano jebnac się w łeb kilka razy na rozruch myślenia. ***** mac co za durnota.
A Ty kochana jak każda z nas zasługuje na szczęście, zdrowe dziecko i pełną rodzinę. Dzieci można mieć na wiele sposobów. każda z nas zostanie matka bez względu na to czy biologiczna czy nie.

[emoji127] 28.10.2017

Witam jestem tutaj nowa... również staramy sie z mężem o bobasa..niestety drogą naturalną nie można. Zostało Ivf.Pierwszy transfer z mrozaczków moich i męża był 4.09 teraz to oczekiwanie i niepewność.. to nasze pierwsze podejscie...Ciągle zastanawiam się czy się udało.Ciagle miewam bóle brzucha i jajników, od wczoraj jakby obniżyła sie szyjka macicy czy to dobry znak? Przyjmuje provere doustnie Noprolac dopochwowo i Famenita 2 razy 200mg. Czy któraś z Was tak miała.

Witaj. Super, ze do nas dolaczasz!
Oczekiwanie jest najgorsze, ale zycze ci, zeby teraz to juz bylo czekanie ze szczesliwym zakonczeniem :)

Powiedz cos wiecej, jaki u was problem, w jakiej klinice sie leczysz, kiedy batujesz (bo zakladam,.ze juz na dniach :) )

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No różnie dziewczyny mają - jedne coś czują w brzuchu albo jajnikach, inne bolą plecy, głowa, niektóre nic więc na tym etapie to jest jak wróżenie z fusów. Tylko krew :D
Niestety te starania to straszne pożeracze i czasu i pieniędzy - ja przez ostatnie półtora roku wydałam więcej niż przez 2 lata zarobiłam. I to nie koniec bo mi wczoraj dr wymyślił jakieś kroplówki immunologiczne - jedna za 4tys zł.... mam nadzieję, że więcej niż dwie nie będzie potrzebne bo wcześniej z głodu umrę :D
...ojej no to rzeczywiscie sporo...no u nas pieniadze leca za mrozenie komorek i plemnikow na leczenie mojego meza...no i na mnie.. ahh to zycie nas nie oszczedza ..ale trzeba byc dobrej myśli :)

w klinice bete beda robic 15.09 pytanie czy te bole to normalne ?Czy jesli to była 3 dniowa blancysta to rowniez teraz wyjdzie cos czy nie?Czy w tescie sikanym cos wyjdzie?
Sikacza nie radze, lubi zafalszowac wynik, a po co sie stresowac?
Dziewczyny miewaly bole w jajnikach i bole okresowe, ale tak na prawde jedyna 100% pewna oznaka, ze jestes w ciazy jest beta.

Witaj. Super, ze do nas dolaczasz!
Oczekiwanie jest najgorsze, ale zycze ci, zeby teraz to juz bylo czekanie ze szczesliwym zakonczeniem :)

Powiedz cos wiecej, jaki u was problem, w jakiej klinice sie leczysz, kiedy batujesz (bo zakladam,.ze juz na dniach :) )

Leczymy sie w Uni Klinice w Aachen, u mnie problem jest z prolaktyna podwyzszona progesteronem obniżonym i niestety z PCOS (policystyczne jajniki)bezowulacyjne cykle no i niestety ciezka choroba meza z tad mrozenie plemnikow.Oboje dowiedzielismy sie w krótkim czasie ciezkich diagnoz ..15.09 mamy kontrole i zobaczymy co to wyjdzie

Witaj :D chyba nie ma czegoś takiego jak trzydniowa blastocysta?? Blastocysty są 5cio lub 6cio dniowe. Ale nieważne. Jeśli miałaś 3dniowy zarodek to betę możesz zrobić pojutrze - będzie bezpieczniej. ALE nie robiłabym na Twoim miejscu sikacza. Lubią oszukiwać. "dobre" sikacze kosztuję ok 10 zł więc lepiej dołożyć te 15 i zbadać betę nawet na własną rękę. A gdzie się leczycie? Bóle brzucha miałam jeszcze przed transferem, potem tak samo, jakby na bardzo obfitą @ ale do dziś jej nie mam, za to wczoraj w macicy widziałam malutki pęcherzyk, który mam nadzieję zmieni się w najśliczniejszego bobaska na świecie :D
Nie, nie, nie, moj bedzie najsliczniejszy! (Kazda matka ci to.powie :) )

reklama
Nie ma racji. Ton jakaś stara, głupia dewotka. Ludzie jej pokroju powinni codziennie rano jebnac się w łeb kilka razy na rozruch myślenia. ***** mac co za durnota.
A Ty kochana jak każda z nas zasługuje na szczęście, zdrowe dziecko i pełną rodzinę. Dzieci można mieć na wiele sposobów. każda z nas zostanie matka bez względu na to czy biologiczna czy nie.

[emoji127] 28.10.2017
Rozbawilas mnie... jebnac na rozruch myslenia :d

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry