dżoasia
Fanka BB :)
Aha, to nie spotkalam sie z takim sposobem jeszczeNormalnie podają zarodek przez cewnik, a później wyciągają cewnik i przez usg sprawdzają czy zarodek jest w macicy .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha, to nie spotkalam sie z takim sposobem jeszczeNormalnie podają zarodek przez cewnik, a później wyciągają cewnik i przez usg sprawdzają czy zarodek jest w macicy .
Zaraz mi glowa peknie i kartki braknie juz tyle tych badan mam wypisaneCo do krzepliwości, czytałam wcześniejsze wpisy i powiem Ci jak to u mnie pani hematolog powiedziała. INR, aPPT, PT i jeszcze jakiś inny to badania dające ogólny zarys, ale ona na tej podstawie nie wypisze dawki na lek rozrzedzający krew. Zleciła mi badanie anty-Xa. (tylko to jest w przypadku dawkowania, bo u mnie stwierdzona mutacja).
Aha dodam, że u mnie INR, aPPT itp. były w normie, a zagrożenie jest.
Czekam do następnej wizyty, za tydzień i pewnie dowiem się więcej, mając wynik.
Dziewczyny, ktoras z was moze jest przy kompie? Ja na spacerze juz wiec nie mam teraz jak a pozniej mige zapomniec. Chyba ze napiszesz mi wiadomosc prywatna.Dziewczynki 3 komorki pobrane. Teraz czekanie,a transfer juz w srode 20 wrzesnia nie wiem czemu wczesniej. Madziu bardzo prosze zmien mi date transferu. Z gory dziekuje
Lekarz dał tabletki jedna wieczorem ma brać kiedyś przestał palić i znowu zaczol i stwierdził dzisiaj ze kończy od jutra z fajkamiNadciśnienie jest niebezpieczne w tak młodym wieku , trzeba zbadać przyczynę koniecznie i ją leczyć.
Bardzo wysokie te rozkurczowe, a może to ze stresu?
Ja przy endometriozie e ciaze zaszlam przy drugiej iui. Niestety była to ciaza pozamaciczna Nasienie podają do macicy więc tutaj nasienie szybko pojawia się obok celuDziewczyny po iui - podpowiecie coś??
Tutaj nie mówią za dużo informacji na temat zarodkow. W 3 dobie mi podawali. Było 9 zarodkow. Mowili ze 2 sie fajnie rozwijają I nie mogli zdecydować ktory wybrac. I że niby mial 8 - 11 komorek ten co podawali. A z reszta tez bylo niby ok. Ale jak widac nie, bo do 5 doby przetrwał 1 niestety. Nawet nie wiem jaki. Dostalam tylko list ze morza jeden.Super, ze masz mrozaka, w której dobie miałaś transfer i jakie stadium zarodka?
Zaraz mi glowa peknie i kartki braknie juz tyle tych badan mam wypisaneale dziekuje! Dopisze oczywiscie do listy hihi
![]()
20? A czemu tak szybko?Dziewczynki 3 komorki pobrane. Teraz czekanie,a transfer juz w srode 20 wrzesnia nie wiem czemu wczesniej. Madziu bardzo prosze zmien mi date transferu. Z gory dziekuje
Nam już zleciał rok...tyle że też dochodzi wiek ja 37 m 45...Mi lekarz zaproponował w Gyncentrum najpierw IUI, jako że staramy się 6-7 miesięcy. Ale mam endomendę III stopnia i niepękajace pęcherzyki (dopiero po gonapeptylu pierwszy raz od 6 miesięcy miałam owulację). Dlatego powiedział, że 2 miesiące nas tu nie zbawią, a na stymulowanym cyklu będzie dużo większa szansa, że komórka jajowa będzie dojrzała. Tylko kazał się zastanowić czy chcemy naturalnie czy IUI.
Ja miałam tak nie wiem czy wszyscy lekarze tak robią w tej klinice, bo to było moje pierwsze podejście.Aha, to nie spotkalam sie z takim sposobem jeszczeu mnie robia usg przez powloki brxuszne, zakladaja wziernik i cewnik i na usg widac czy jest wystarczajaco gleboko w macicy. Wtedy podaja z labo zarodek i transferuja do macicy. A na koniec embriolog sprawsza czy na pewno zarodek nie zostal na tej pipetce czy jak to sie nazywa
![]()