reklama

Kto po in vitro?

Hej, a wiec tak. Mam 7 prawidłowych komórek, już są zapładniane w piątek lub w niedziele transfer. Bardzo miło spędziłam czas w towarzystwie @Sol. Dostałam cała litanie leków jakie mam przyjmować. Ale radocha. :)
Super!!! 7 jajcow ro dobry wynik :) oby ladnie sie zapladnialy i ze 3 blaski z tego byly :)

Poznalyscie sie?? Super.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zupa płodności (lub dla osób wyczerpanych i z objawami zimna)

100 g nasion czarnej soi
2 l sake (Ew. 1 litr wody + 1 litr sake)
3 udka kurczaka

Soję przygotować w szybkowarze – powinna być nieco twarda, niedogotowana. Czarną soję można zastąpić czarną fasolą ale zdecydowanie lepsza jest czarna soja. Zupa z czarnej soi działa korzystnie w przypadku bezpłodności spowodowanej wychłodzeniem. Wzmacnia Yang Nerek, usuwa zimno. W przypadki diety wegetariańskiej mięso z kurczaka można zastąpić dużą ilością marchewki ale niestety nie będzie ona tak odżywcza jak z mięsem.

W dużym garnku podgrzewamy sake, dodajemy nieco soli i przygotowaną czarną soję, następnie udka z kurczaka i gotujemy 3 h na małym ogniu, pod przykryciem. W przypadku użycia mniejszego stężenia sake – dodać więcej przypraw aby zrównoważyć smak zupy.

Zalecana dawka dla pacjentek to 1 filiżanka na dzień – kuracja nie powinna trwać dłużej niż 12 dni.
Soja...a ja tyle czytałam że soja źle wpływa na płodnosc...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry