reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak, w Polsce nie ma z tym problemu. Natomiast my mieszkamy w Danii. I nie raz już się spotkałam z tym, że odmawiają dwóch zarodków. Nawet jak dziewczyna jest młoda i zdrowa i teoretycznie nie ma przeciwwskazań do ciąży bliźniaczej.
Mi odmówiono dwóch właśnie z powodu tego że jestem zbyt młoda i dobrze rokuje. Z perspektywy czasu uważam, że to była słuszna decyzja.

reklama
O Boze myslalam ze tylko my mamy takiego pecha ostatnio:) witaj w klubie! Moj tez zalamany bo ciagle cos jest nie tak caly czas sie cos psuje, ostatnio kupilismy samochod bo stary sie ledwo trzyma to sie okazalo ze go nie mozemy zarejestrowac bo cos ma nie tak w papierach :)
My moelismy taki problem pomog rzeczoznawca czy jak sie.to mowi

Dziewczyny to nie czas na płacz, teraz działamy! To będzie nasz miesiąc! Mówię Wam :-))

Zgadzam sie z tym w zupełności a mój pies na to sie uśmiechnął także musi być to prawda [emoji3]
1507710356-aaaaaa.jpeg

A będziesz w ogóle mogła zabrać dwa naraz? Bo u mnie w klinice nie było w ogóle takiej opcji. Dla nich to jest za duże obciążenie dla kobiety. Niestety tutaj to oni decydują o ilości podanych zarodków a nie my :(
Masz racje, glownie tylko jeden podaja i az sie zdziwilam przy tym crio, ze lekarka sie zastanawiala. Powiedziala, ze ona preferuje jeden ale pytala nas o zdanie. Mysle, ze teraz przy tej porazce moglibysmy sami zdezydowac ale pewnosci tutaj nigdy nie mam.

O Boze myslalam ze tylko my mamy takiego pecha ostatnio:) witaj w klubie! Moj tez zalamany bo ciagle cos jest nie tak caly czas sie cos psuje, ostatnio kupilismy samochod bo stary sie ledwo trzyma to sie okazalo ze go nie mozemy zarejestrowac bo cos ma nie tak w papierach :)
Mam nadzieje, ze w koncu i do nas szczescie kiedys zawita. Staram sie myslec pozytywnie ale co jakis czas liscia w pysk dostaje :/

Mi odmówiono dwóch właśnie z powodu tego że jestem zbyt młoda i dobrze rokuje. Z perspektywy czasu uważam, że to była słuszna decyzja.
Myślę,że przy pierwszych próbach to może i odpowiednia decyzja, natomiast kolejne jednak zwiększają szansę, także ja bym bardzo chciała dwa. I teoretycznie też byłam w grupie dobrze rokującej, ale niestety się nie udało :-(

My moelismy taki problem pomog rzeczoznawca czy jak sie.to mowi
Na razie czekamy na duplikat dowodu rejestracyjnego z francji - gosciu z komisu gdzie kupilismy akurat jechal po nastepne samochody ma to zalatwic bo chociaz to nie z jego winy to ma taki obowiazek:) mozesie wyrobi do konca tygodnia, ale stracha i tak mielismy bo to na chwile obecna nasz ostatni hajsik byl - na kolejne podejscie mam nadzieje, zezdaze za te 3 miesiace uzbierac a na zabieg juz wysepilam od rodzicow...

reklama
Myślę,że przy pierwszych próbach to może i odpowiednia decyzja, natomiast kolejne jednak zwiększają szansę, także ja bym bardzo chciała dwa. I teoretycznie też byłam w grupie dobrze rokującej, ale niestety się nie udało :-(
Każdy przypadek jest inny, nie powiem, że nie marzyłam o bliźniakach i tak jak mówisz szanse większe, ale...no właśnie jest to ale ;) dlatego nie neguje tego, że ktoś bierze dwa u mnie lekarz od razu powiedział, że nie ma takiej opcji u nas. Znowu ja już przytyłam a co dopiero przy bliźniakach :p Kiedy teraz podchodzisz?

Do góry