reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny w ciąży. Czy któraś z was ma jakieś awersje pokarmowe? Bo mi cały czas lista się powiększa właśnie przed chwila się dowiedziałam, ze nie mogę jeść ciepłego mleka, No. W płatkach śniadaniowych. Do tego dochodzi miesi, pomidory i słodycze.
Przepraszam, ze tak tutaj zawracam głowę, ale jakoś nie potrafię się jeszcze przenieść na „ czerwcowe mamusie”. Jakoś tak z wami się tutaj związałam i czuje się swobodniej.
Na początku ciąży jadłam tylko serek topiony i pomidory, jogurty. Mięso, wędliny, słodkie, fastfood nie wchodziło w grę, zero zachcianek. Dodatkowo gdy ktoś mnie pytał na co mam ochotę nie potrafiłam powiedzieć nic mi nie smakowało. Minęlo ok 14 tyg zaczęłam jeść tak jak wcześniej i od razu mi się wyniki morfologi poprawiły.

Dziewczyny w ciąży. Czy któraś z was ma jakieś awersje pokarmowe? Bo mi cały czas lista się powiększa właśnie przed chwila się dowiedziałam, ze nie mogę jeść ciepłego mleka, No. W płatkach śniadaniowych. Do tego dochodzi miesi, pomidory i słodycze.
Przepraszam, ze tak tutaj zawracam głowę, ale jakoś nie potrafię się jeszcze przenieść na „ czerwcowe mamusie”. Jakoś tak z wami się tutaj związałam i czuje się swobodniej.
Ja jem mięso normalnie tylko surowych ryb i mięs jem.Mleko jem z płatkami.A dlaczego Ci nie wolno?

Na większość rzeczy do jedzenia spojrzeć nie mogłam do 16tc! :oJedynie białe pieczywo,ser i ketchup oraz zupy z mięsem gotowanym w miarę dało się zjeść. Leci już 18tc i powoli wraca ochota na normalne posiłki. Mleko,woda,herbata powodowała gorsze samopoczucie. Wyjątkowo kiepsko zniosłam I trymestr ale teraz z każdym tygodniem jest coraz lepiej. Bądź dzielna i unikaj rzeczy,które burzą spokój Twojego żołądka :):):)

Ja mogłabym się obyć bez mięsa. Kiedyś codziennie jadłam płatki z mlekiem, ale teraz też mnie odrzuciło od mleka. Za to keczup i pomidory mogę pochłaniać.

Większość dziewczyn z tego forum przenosi się tez tutaj Link do: ciężaróweczki po in vitro
Pytaj śmiało u nas na pewno ktoś cis doradzi .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno odczucia jak ma @ są całkiem normalne przy ciąży, mama moja mówi że nawet będąc w ciąży co miesiąc jak zbliżał się czas kiedy by miała dostać @ to miała takie odczucia. Każda inaczej to przechodzi. Więc nie ma co się schizowac tylko być dobrej myśli [emoji5]
Zastanawiam się tylko czy odczuwanie takich bóli tak wcześnie jest możliwe? Dzisiaj 8dpt 3 dniowych zarodków. Tak bardzo bym chciała, żeby się udało. Niestety myślenia nie da się wyłączyć i spokojnie czekać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry