reklama

Kto po in vitro?

reklama
Już wracam z moim kropeczkiem do domu. :)) widziałam ta mała kropeczke na monitorku :) było wesolo aż tak że nie mogli mi zbadać pecherza tak się chichralam :D
Mój drugi kropeczek walczy dostanę telefon w poniedzialek co dalej z nim chcą go przetrzymać do 5 doby i zamrozić mam nafzieje że da radę!
A i podany miałam zarodek klasy 8.2 w 3 dobie więc moje pytanie ..super? Bo zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać:D
Pieknej klasy malenstwo :) Trzymam kciuki ✊✊

hej kochane .. wiec opowiem wam co sie wczoraj działo.. kuzynki maz zadzwonił do gazety ze kasa chorych nie chce zapłacic za leczenie Damiana.. gazeta wczoraj przyjechała do szpitala i chciała zrobić wywiad i zdjecia ..zadzwonili tez do kasy chorych z zapytaniem czy mozna opublikowac w gazecie ich odmowe.. zanim zaczelismy opowiadac o swojej histori wpadła ochrona szpitala i wyprowadzili reportera i fotografa..bylismy w szoku przybiegl rzecznik prasowy i szef oddziału onkologi ...rozpetał sie haos ... po wszystkim godzine dzwoni kasa chorych i pyta czy jest jeszcze reporter powiedzielismy ze tak.. powiadomił nas ze koszty pokryja za leczenie...bylismy w szoku. !!! jeszcze nie wiemy na jaki czas przyznali nam refundacje ale kochane jutro zaczynamy leczenie ... jestem troche niespokojna co to bedzie .. bo wszyscy zbieraja pieniazki dla nas .. i poki co nie wiem co na zbiorce mam napisac... ahh ... z jednej strony sie ciesze z drugiej boje sie ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowna wiadomość, los się do Was uśmiechnął, trzymam mocno kciuki

@dżoasia jeszcze się nie zadźgałam bo go nie użyłam :D bałam się ;D
Może jak się przyzwyczaję. Chociaż w ogóle ciężko to idzie. Nie wiem czy można stosować jakiś "poślizg"...
Kochana ja za kazdym razem sobie go wyparzalam, zeby zabic dodatkowo zarazki i uzywalam jak byl jeszcze delikatnie letni wiec moze byl tez bardziej gietki;) i aplikowalam zawsze na lezaco. Jesli palcem ci wygodnie to ok ale ja wolalam nawet aplikatorem.

A i zapomniałam się pochwalić, że zbiłam homocysteinę do 7,87 :)
Wit. B12 w normie, D w normie, na B6 jeszcze czekam. Kwas foliowy ciuteńkę ponad normę więc chyba zejdę z 800 na 400 skoro nie muszę już zbijać homocysteiny.
Oo dooobrze:) kwas foliowy troszke zmniejsz, mozesz brac 800co drugi dzoen, chyba ze masz dawke 400 i lykasz 2x1 to ja bym pewnie lykala w jedrn dzien 400 a w drugi 800:P

reklama
Oo dooobrze:) kwas foliowy troszke zmniejsz, mozesz brac 800co drugi dzoen, chyba ze masz dawke 400 i lykasz 2x1 to ja bym pewnie lykala w jedrn dzien 400 a w drugi 800:p
Mam 400 :)

A tak się zastanawiałam. Może znacie jakieś wit. prenatalne (niekoniecznie popularne w Polsce), które mają w sobie tylko metylowany kwas foliowy (folian)? Bo wszystkie te Femibiony itp mają mieszankę syntetyku z metylowanym, a ja przy mthfr nie chcę w ogóle syntetyku brać, żeby homocysteiny nie zwiększać...
Patrzyłam na jakieś Garden of Life - niby wszystko uzyskiwane z warzyw (folian z brokułów), ale czy ja wiem czy to się dobrze wchłania?
Bo teraz biorę po prostu folian z Solgara, ale jakby się transfer powiódł to warto by dołożyć jeszcze jakichś witamin, magnezu itp bo nie jestem przykładem idealnie zdrowego odżywiania...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry