reklama

Kto po in vitro?

A mi dzisiaj chyba wszystko zwariowało... tzn. organizm. Czasami mnie kłują jajniki, w dodatku piersi jakoś zaszalały i też mi dają w kość, mam twardy brzuch nad pępkiem cały czas poza tym, no i w dodatku coś mnie głowa zaczyna ćmić... strasznie szybko poza tym się męczę i mój kręgosłup jest w kiepskim stanie ( nie pozwala mi siedzieć za długo ani coś robić za długo innego) mam nadzieję, że to objawy, że dzieje się coś dobrego, a nie wprost przeciwnie. Kurcze... chyba popadam już w jakąś paranoję.

A propo czy ktoś może wie co można brać przeciwbólowego na głowę co by było bezpieczne dla ewentualnych maluszków?
paracetamol lub apap

reklama
Witam,
jestem tu nowa i mam takie oto pytanko:
miałam transfer mrożonych zarodków 4 lipca, czy jutro tj. 10 dpt robiąc test z moczu wyjdzie coś czy też różnie może z tym być?? w
Witam cie ja tez teraz mialam z mrozaczkow testowalam 10 dpt i byla byly dwie krechy z tym ze druga blodo rozowa wiec testowalam tez nastepnego dnia i bylo to samo wiec mozezesz zrobic sikanca. Czekamy na wiesci:-):-)

Magdusia 31 ja tez nosze klocka wiec mysle juz torbe spakowac zeby byla w gotowosci bo niewieadomo jak to bedzie po wizycie po skanie i po wizycie u doktorka co on powie.:-)

lobo75 trzymam kciuki. No chyba tym razem szczescie powinno sie do Ciebie usmiechnac, co? &&&&&&&&&&&&&
magdusia, Kaska Alez ja wam zazdroszcze!!! Pakujcie sie, ale niech tam maluchy jeszcze troche posiedza :)

ehhh, pol dnia spokoj na forum a tu tylko czlowiek popoludnie i wieczor ma zajety wchodzi na forum i ma lekture :-)
madmax - hurrrrraaaaaa chociaz jedna dobra wiadomosc w swietle ostatnich zlych. Tak zesmy myslaly ze jestes w szpitalu bo jak wiesz mysmy ci przepowiedzialy ta hiperke. Dobrze ze trafilas do szpitala, niedobrz bo sie nacierpialas. Ale mowilysmy ze ciaza nakreca hiperke. Jupiiii!!!! Czyzby blizniaki?? A bolem brzucha sie nie przejmuj. Po pierwsze hiperka a po drugie mnie brzuch pobolewal bardzo czesto w I trymestrze

Memories - 5% szans to ciagle jakas szansa. Jeszcze nie plakusiajcie bo moze kaurat wasza dzidzia zagniezdza sie pozniej. Przypomnij jeszcze ilu dniowe zardoki mialas podane? Ja nadal trzymam kciuki.

Lazaya - przykro mi bardzo, ale dobrze ze wiesz iz bedziecie nadal walczyc. W koncu sie uda. A dzisiaj to chyba normalne ze placzesz. Nie pozostaje mi nic innego jak wirtualnie mocno cie prytulic i przeslac wiruski na przyszlosc &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

miliaa - a moze jednak sie w koncu uda i bedziesz wreszcie miala ten tranmsfer. Ogolnie to ja ci kobieto wspolczuje. Kiedy mialas miec transfer w maju??? Ale wiesz teraz pod gorke to pozniej pojdzie gladko. :tak:

Kinga - a niech tam cie kluje, pobolewa itp. &&&&&&&&&&&&&&&&&&& mnie klulo, brzuch bolal jak na @ piersi najpierw jak na @ a pptem inaczej i sie udalo, wiec sie nie martw tylko nech cie kluje ile wlezie (podobno moze kluc jak sie zarodek zagniezdza :-( ) mozesz brac paracetamol

lobo - witaj, trzymamy kciuki żeby się udało.
pszczolkamaya - witaj. Ja test robilam juz w 6 dobie, i druga kreska wyszla po 20 minutach, bardzo slaba. W 10 dobie test moze juz wyjsc ale to zalezy iludniowe zarodki mialas podane i jesli to kiedy doszlo do zagniezdzenia. Byly tutaj przypadki ze dziewczyny robily test po 14 dniach i wychodzil negatywny a ciaz sie rozwijala.

anioleczek - ja narazie sie boje kupowac rzeczy ale nagminnie ogladam i wczoraj nie wytrzymalam i kupilam buciczki (dwie pary oczywiscie)

Ostatnia edycja:
Onlyone kochana mnie porod przeaza przy pierwszym myslalam ze umre z bolu niejestem wytrzymala na taki wielki bol teraz zrobie wszytko zeby rodzic ze znieczulenie bo niewiem czy przezyje.:-)

Zosia dzięki, u mnie narazie nic się nie dzieje, wiec o sobie nie piszę, staram się Was wspierać, tyle mogę. Ja sobie spokojnie czekam na sierpiniową @ powinna przyleść jakos na początku tak max do 6 i startujemy:tak: A za tydzień w piątek lecę do Pl na 4 dni odstresowac się i naładowć bateryjki :) trzymam kciuki za Twoje jajeczka, do punkcji już niedaleko;-)
Kinga oby Twoje objawy zwiastowały coś dobrego, trzeba w to wierzyc, trzymam kciuki:-)
Przczolkamaja ja tez robiłam pierwszgo sikańca 10dpt i była bladziusienka druga kresczka, więc mozesz jutro testować &&&&&&&&&&&&&& za Ciebie:tak:
Kaska dasz dasz radę, raz przezyłaś to i drugi przeżyjesz, drugi porób z reguły jest łatwiejszy więc będzie dobrze, bierz znieczulenie i będzie ok;-)
lobo witaj! trzymam kciuki za ostatnie i szczęśliwe podejscie:-)
madzialenak ja też mam tylko jednego mrozaczka i mam takie same obawy, ze źle się rozmrozi i trzeba będzie wszystko przechodzić od nowa:sorry: kochana musimy wierzyć ze bedzie dobrze, przepraszam ale tyle się tu dzieje, że nie pamietam, kiedy masz crio???

Późna pora, więc przepraszam, że egoistycznie napiszę co u mnie.
Byłam na USG i w lewym jajniku jest 5pęcherzyków a w prawym 1maciupeńki, czyli wszystko wskazuje na to, że będą trzy komórki. Natomiast pojawił się inny prolblem -zbyt duże endometrium -18 (niestety nie wiem jakie jednostki). Lekarz powiedział, że pierwszy raz spotkał się z takim przypadkiem - szybko wzrastające pęcherzyki i grube endometrium. W poniedziałek rankiem punkcja, ale nie wiadomo czy będzie w tym cyklu transfer. Sprawa terminu transferu będzie rozważana w przyszłym tygodniu. No i znowu źle, choć patrzę na to z innej strony. Ostatnio stymulacja, zapłodnienie i wszystko inne poszło książkowo (łącznie z idealnym endometrium) i zakończyło się wielkim płaczem. Teraz będzie na odwrót-problemy (spóźniony @, mało pęcherzyków i brak reakcji prawego jajnika i teraz jeszcze wielkie endometrium) zakończone długą ciążą :-)

Witam :)
zrobiłam dziś teścik i ... sama nie wiem. Pisałyście że wychodziły wam blado-różowe i moim zdaniem coś tam wyszło ,w sensie - ta druga kreseczka, ale faktycznie taka że ledwo ledwo widać. Przynajmniej ja ją widzę :) także jutro muszę powtórzyć ale nadzieja pozostała ze mną :) Dziękuję wam za odpowiedzi.
P.S. zarodki były 2-dniowe.

reklama
labo 75 życzę Ci, aby w końcu się udało, @@@@@@ zaciśnięte

roxii crio będę miała we wrześniu

pszczolkamaya witaj, gratuluję 2 kreseczek, ale nie zapeszam, kiedy robisz betę?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry