reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Czy wy mialyscie czasem krwiaki po podaniu Prolutexu?

Chyba wczoraj cos zle zrobilam podczas wstrzykiwania (mozliwe, ze za szybko), ale krotko przed spaniem zauwazylam wczoraj w nocy wielkiego krwiaka na brzuchu, w miejscu gdzie podawalam sobie zastrzyk. Zastanawiam sie, co moglam zrobic nie tak (falde brzucha trzymalam) :confused:

Może zostało powietrze w strzykawce.Ja raz tak zrobiłam-nie upuściłam powietrza-masakra jakiego miałam krwiaka[emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kropelki sobie kupilam ze swietlika i wkrapiam. Problem w tym ze mnie oko boli od srodka. Jakby galka a nie powierzchnia. No ale stosuje.

@Iskra_82 no wlasnie sie wybiore po nowym roku. Tylko ze patrzylam lustereczkiem i dziury zadnej nie ma. A jak to cos wewnetrznego to przydaloby sie przeswietlenie. A jak tu robic przeswietlenie jak licze na cud naturalsa. Eh. Problemy staraczek. Nawet na przeswietlenie sie boje isc bo a nuz jestem w ciazy...

No właśnie jak to od zęba to nie od dzurki w nim, tylko bardziej od chorych kanałów, wiec prześwietlenie musi być.
No u nas staraczek tak niestety jest. Wiele rzeczy odkładamy bo może jakiś cud i jestem w ciąży :D
Głowa daleko od brzucha to może prześwietlenie nie jest takie niebezpieczne.
Idź najpierw na zwykły przegląd, niektórzy zębiarze mają rentgena w oczach :)

A ja mam tylko mdłości A już bym chciała sobie wymiotować A tu nic :( U mnie 6+2 i dupa.. czekam na to rzyganie jak na zbawienie.. . :laugh2:
Hej dziewczyny. Zylwia my idziemy razem. Ja chyba ze 2 3 dni do przodu jestem z ciaza. Czasami sie tak zle czuje caly dzien ze nie jestem w stanie w ogole funkcjonowac . Glownie mdlosci krecenie w brzuchu uczucie pelnosci mega szczegolnie na wieczor. Nie wymiotowalam ani razu. Zamowilam sobie opaske akupresurowa sea band na reke ktora podobno lagodzi mdlosci . Jest przeznaczona dla kobiet w ciazy ,osob w trakcie chemii ,na chorobe lokomocyjna. Dam znac czy dziala. Jak ma razie to najbardziej lagodzi mi nudnosci goraca herbata z duza iloscia imbiru ale pita w sumie non stop. Nawet do samochodu biore w termokubku. Inaczej nie bylabym w stanie wyjsc z domu bo samopoczucie siada i nerwy. :) ale jak nie ma z kolei objawow to sie denerwuje czy wszystko ok. I tak w kolko. :)oby do 5.01. Zeby zobaczyc serduszko i zeby wszystko potem bylo dobrze. Zycze tego wszystkim dziewczynom .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Powinni przekwalifikować tylko wydaje mi się że będziesz miała płatne 80% bo przerwa między tymi zwolnieniami musi byc minimum 3 msc jeżeli nie jest to obecne zwolnienie ciążowe w formie stwierdził to lekarz medycznie że ciąża jest ta atpie żeby zus potraktował to zwolnienie jako ciazowe
Coś nie zrozumiałam....Jakie 3 miesiące przerwy...?

A wiecie co jest najgorsze brak kasy na 2 podejście do 1 kredyt A teraz wynik po 1 negatywny i znowu czekanie ale tym razem na uzbieranie całej kwoty jakas masakra
Rozumiem co czujesz...My wzięliśmy kredyt, żeby podejść do procedury i w jej trakcie okazało się, że mamy tylko jedną blastkę. Wiedzieliśmy, że jak się nie uda tym jednym razem to nie stać nas na kolejny. Ale przytrafiło nam się największe szczęście w życiu i się udało... Ale już w głowie przeżywałam to, co Ty teraz...Już to pisałam, kobiety jak feniks z popiołów się podnoszą i idą walczyć dalej. Wymyślicie skąd wziąć fundusze, jestem tego pewna...

Dziewczyny mnie coraz bardziej brzuch boli @ to widziałam teraz z rana nospe wziasc zero plamienia na szczęście ale za to handra na maxa a @ jeżeli już bym miała dostać to dopiero ok 8-10 stycznia jakoś dziwnie

Limoncia Ty jesteś na sztucznym cyklu, wiec termin @ to data włączenia progesteronu + 14 dni.
Przestań tyle o tym myśleć !!!!
Będzie dobrze :)
Trzymam kciuki za dzisiejszą betę ✊✊✊

Limoncia Ty jesteś na sztucznym cyklu, wiec termin @ to data włączenia progesteronu + 14 dni.
Przestań tyle o tym myśleć !!!!
Będzie dobrze :)
Trzymam kciuki za dzisiejszą betę ✊✊✊
Progesteron mam od środy przed świętami , pokluta teraz najdłuższe godziny czekania w. Moim życiu lek ni kazał robić progesteronu ale ja zrobiłam zapobiegawczo z beta

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Grudzień to magiczny czas.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-12-29 misis188 - podglądanie maluszka <3
2017-12-29 limoncia1 - beta !!
2017-12-29 sroka87 - wizyta startowa do in vitro

2017-12-30 adansonia - transfer !!
2018-01-02 dżoasia - transfer !!
2018-01-02 Evelevel - beta !!
2018-01-02 Aguleczka29 - podglądanie maluszka <3
2018-01-02 Iskra_82 - beta ?:)
2018-01-02 Nadziejka2 - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-03 shaggy - wizyta przed crio
2018-01-03 Murawa - wizyta przed crio
2018-01-03 encka86 - wizyta serduszkowa <3
2018-01-04 Kurcia - wizyta przed crio
2018-01-04 monik91 - badania prenatalne
2018-01-05 hope322 - badania prenatalne
2018-01-05 Koniczyna82 - wizyta przed transferem
2018-01-07 dreamscometrue - termin porodu
2018-01-07 Zylwia - wizyta serduszkowa <3
2018-01-11 gooossia17 - podglądanie maluszka <3
2018-01-16 Chocolateri - usg genetyczne
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-01-24 jasani - usg 2 trymestru
2018-02-13 Zylwia - usg 1 trymestru
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 - termin porodu
2018-07-18 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dziewczyny, miłego dnia dla wszystkich.
@limoncia1 ✊✊✊✊✊
@sroka87 do dzieła :):):)
@misis188 daj znać co u Ciebie. ✊✊✊ za piękne widoki :)

@zylwia dzięki za wpisanie. Tylko ten pytajnik zamień na "pozytywna" ...innej nie biorę :p:D

reklama
Hej dziewczyny. Zylwia my idziemy razem. Ja chyba ze 2 3 dni do przodu jestem z ciaza. Czasami sie tak zle czuje caly dzien ze nie jestem w stanie w ogole funkcjonowac . Glownie mdlosci krecenie w brzuchu uczucie pelnosci mega szczegolnie na wieczor. Nie wymiotowalam ani razu. Zamowilam sobie opaske akupresurowa sea band na reke ktora podobno lagodzi mdlosci . Jest przeznaczona dla kobiet w ciazy ,osob w trakcie chemii ,na chorobe lokomocyjna. Dam znac czy dziala. Jak ma razie to najbardziej lagodzi mi nudnosci goraca herbata z duza iloscia imbiru ale pita w sumie non stop. Nawet do samochodu biore w termokubku. Inaczej nie bylabym w stanie wyjsc z domu bo samopoczucie siada i nerwy. :) ale jak nie ma z kolei objawow to sie denerwuje czy wszystko ok. I tak w kolko. :)oby do 5.01. Zeby zobaczyc serduszko i zeby wszystko potem bylo dobrze. Zycze tego wszystkim dziewczynom .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To mamy podobnie :) ja też mam takie dni że poprostu nie jestem w stanie nic zrobic.. Ale wytrzymam wszystko :D ja ostatnio byłam na usg trochę serduszko było słychać ale za wcześnie więc oficjalna wizyta serduszkowa 7.01 :)

Do góry