reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ;) jakie i ile zarodki miałyście transferowane i się udało? Czy przy 2 zawsze wychodzi bliźniacza jak są dobre parametry zarodka? Jestem laikiem od kilku dni w temacie, wcześniej wolałam się nie interesować ale czwartkowy transfer i info od lekarza ze będziemy 2 transferować trochę mnie przeraża

Kochana pomysl o zmianie kliniki przed kolejna procedura. Ja stad uciekam i to zaraz
Mysle nad tym, jednak przez to ze nie jestem mobilna a w pracy ciezko z wolnym od tak... musze niestety wybrac ktoras z krakowskich. Ta twoja gin od usg piersi powiedziala mi, ze Parens niby ma lepszych embriologow od M. Mowila ze jest jeszcze jakas trzecia klinika w Krakowie ale nie wiem. Pojechalabym do Katowic co najwyzej, boje sie tylko dojazdow i sytuacji, gdyby cos nagle wypadlo. Zreszta powoli trudno mi uwierzyc, ze ktoras z tych wszystkich klinik naprawde jest dobra i traktuje pary jak ludzi a nie jak krowy do wydojenia. To wszystko jest jak ruletka, zresz leki, wkladaja w ciebie zarodki, sekunda nadzieji albo od razu porazka i na koncu dupa. Zdrowie nadszarpane, konto splukane, zwiazek wykonczony, pekniete marzenia.
Czytalam co u ciebie.... Nie chce nic mowic, bo wiem jak sie czujesz. Los czy przeznaczenie, sila wyzsza czy zycie, kto wie tak naprawde czym takim zawinilysmy. Chyba niczym, bo tak naprawde kazda z nas zyje jak setki i tysiace innych kobiet. Wiec to pewnie tylko taki kaprys natury.

A ja sie wczoraj dowiedzialam ze siostra meza w ciazy. 3 lata mlodsza. 4 miesiace po slubie.
Ciesze sie ich szczesciem ale cholera. Tak mnie serce zabolalo ze az sie w castoramie poryczalam. Glupia ze mnie baba ale co poradze.

Dziewczyny ;) jakie i ile zarodki miałyście transferowane i się udało? Czy przy 2 zawsze wychodzi bliźniacza jak są dobre parametry zarodka? Jestem laikiem od kilku dni w temacie, wcześniej wolałam się nie interesować ale czwartkowy transfer i info od lekarza ze będziemy 2 transferować trochę mnie przeraża
Podobno co dziesiata ciaza z dwoch zarodkow jest blizniacza. To tez zalezy ilu dniowe. Wieksza szansa chyba z 5cio dniowych niz 3..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry