nadziejaprzedewszystkim
Fanka BB :)
Mam tak przestarzały telefon, że mi z kolei w ogóle nie ładuje zespołu 
Ale będę na bieżàco sobie obserwować
Ale będę na bieżàco sobie obserwować
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A więc pobrali 19 komorek z czego 10 nadawalo sie do zaplodnienia, dodatkowo zapladnianych bylo 9 komorek z poprzedniej procedury. W sumie bylo 7 zarodkow z tym 2 tranaferowane, a zamrozone mamy 3bkastocysty i 2 dwudniowe zarodki albo na odwrot-juz teraz nie pamietam. W sumie mamy jeszcze 5 mrozakow. Zaplodnilo sie 9 komorek ale 2 sue zatrzymały w 4 dobie. Mielismi IMSI i didatkowo przy zaplodnieniu wzielismy MSOME.Śliczności!!!
Misis, nie pamiętam czy pisałaś... Tak się zastanawiam jaki był wynik Twojej ostatniej stymulacji? Ile miałaś komórek? Ile zapładnialiście, jaką metodą i ile macie mrozaczków?![]()
Sprawdzilam teraz i mamy 3 mrozaki w 3 dobie i 2 bkasyocysty. Z tym ze te rozmrozone komórki bardzo kiepsko sie zapladnialy bo chyba tylko 1 czy 2 sie zaplodnily-nie wynika to z karty ake pamietam z rozmowa z pania z labolatoriumA więc pobrali 19 komorek z czego 10 nadawalo sie do zaplodnienia, dodatkowo zapladnianych bylo 9 komorek z poprzedniej procedury. W sumie bylo 7 zarodkow z tym 2 tranaferowane, a zamrozone mamy 3bkastocysty i 2 dwudniowe zarodki albo na odwrot-juz teraz nie pamietam. W sumie mamy jeszcze 5 mrozakow. Zaplodnilo sie 9 komorek ale 2 sue zatrzymały w 4 dobie. Mielismi IMSI i didatkowo przy zaplodnieniu wzielismy MSOME.
My zaczynamy dzisiaj pierwszy dzień stymulacji i dochodza nam zastrzyki z menopuru,następna wizyta to już ustalenie terminu punkcji@Megi1985@ na jakim etapie Wy jesteście?

Niech się zdrowo chowaMaleństwo![]()
PowodzeniaMy zaczynamy dzisiaj pierszy dzień stymulacji i dochodza nam zastrzyki z menopuru,następna wizyta to już ustalenie terminu punkcji![]()
Kochana dajcie sobie czas. Moze maz za jakis czas zmieni zdanie. Może w tedy pomyslicie tez o zmianie kliniki. A co sie dzieje z córeczką? Mam nadzieje ze nic poważnego. Doc Pasnik tez jest pediatra i moze warto do niego uderzyc. Czytalam ostatnio opinie na jego temat i niejednokrotnie ludzie dlugo leczyli bezskutecznie dzieciaki, czasem kilka lat diagnoza byla zła. Dopiero dzieki niemu postawiono prawidlowa diagnizeWitam dziewczyny,
pisałam kiedyś na tym forum podczas moich podejść do in vitro
i nadal Was czytam i Wam wszystkim kibicuję.
bardzo się cieszę, że udało się dziewczynom po przejściach.
pamiętam Misis ,ile przeszła i nareszcie dobra nowina.
czekam jeszcze na pozytywy od gosi231 i anemarie,
które wielokrotnie mnie pomagały tutaj na forum.
my obecnie stoimy w miejscu, bo następne in vitro w Novum
okazało się klapą, mimo bardzo dobrych wyników nasienia, komórki moje już coraz starsze.
nasienie w razie czego też zamroziliśmy, bo może w ogóle nie być.
tylko, że my już chyba obydwoje się poddaliśmy.
ja walczyłam do końca o drugie dziecko, ale widzę, że mężowi
kompletnie już nie zależy i to mnie zniechęciło.
nie byliśmy nawet na kontroli po ostatnim nieudanym in vitro w sierpniu
nawet nie biorę już tych wszystkich wspomagaczy, bo jakoś wiary brakuje.
gdzieś w głębi duszy cierpię, bo córka prawie już czteroletnia ciągle pyta dlaczego tylko ona nie ma rodzeństwa- mamo kiedy urodzisz mi siostrzyczkę lub braciszka?
na dodatek okazuje się , że córcia nie do końca też zdrowa,
będziemy robić diagnostykę poszerzoną i boję, że to może jednak
poprzez poczęcie jej dzięki metodzie in vitro.
nie sypiam prawie w ogóle, mam koszmary i pomału depresję.
jedyne pocieszenie to Wasze dobre wieści dla mnie.
nie mam nawet plany, gdyby cokolwiek jednak chciało znowu nam się robić w tym kierunku.
uważam, że u mnie to immunologia, ale w Novum tego nie biorą pod uwagę.
przepraszam, za taki długi wywód, ale nie mam jak zwykle z kim o tym pogadać.