reklama

Kto po in vitro?

A to masz jakis kompleks wszystkich witamin (i w nim sa metylowane B i folian)? Podalabys nazwe? [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Do tej pory miałam każdą witaminę osobo z tego Solgaru (E, B12, Kwas foliowy i D), teraz chyba się przerzucę na solgar witaminy i minerały prenatalne i omega 3 (EPA i DHA) też z solgaru. Dopytam za tydzień Panią Dr co poleca zażywać;)

reklama
Jak zawsze okres mam punktualnie jak w zegarku,tak tym razem za to, ze tak czekam to zapowiada się opóźnienie :-/ Ale jak juz dostane to 2-4 dc mam sie zgłosić i zaczynamy dzialac. Na razie biore tylko estrofem. Pewnie na najbliższej wizycie bede miala przepisane wszystkie leki. No i Dziewczyny,powiedzcie mi teraz czego moge sie spodziewać? Ile to mniej wiecej wizyt przede mna? W którym dc punkcja,a w którym transfer? A te zastrzyki jakiej co bierzecie to raz dziennie? Boje się,ze sobie z nimi nie poradze...I w ogóle martwie sie jak to wszystko pogodze z praca...i ze za malo pęcherzyków bedzie,ze nie bedzie co mrozic...A tak naprawdę mamy tylko to jedno podejście,finansowo nie wyrobimy..A ze mam juz 36 lat to czas nagli...Gdzies mnie dół dzisiaj dopadl o to wszystko:frown: No i niestety dodatkowo nie moge zmienić mojego toku myslenia..Niby podchodze to tego in vitro,ale wcale nie wierze w to,ze sie uda..Wiem,ze nie powinnam tak myslec. I nawet ostatnio przez pare dni nagle zakodowalo mi się w głowie,ze uda sie! Wzielam to wrecz za pewniak...Ale wczoraj jakos czar prysl :dry:
Też miałam estrofem wzięłam 14 tabletek i dostałam okres. Później stymulacja. Zastrzyki ja dawałam o 21. Dasz radę, igielki malutkie, nie boli bardziej niż wyrwanie 1 włoska z brwi. Na początku miałam monitoring co 2-3 dni. Na koncu stymulacji już codziennie tj. 3 dni z rzędu. Wszystko zależy od tego jak jajka rosną. Możesz przypuszczać ze punkcja ok 14 dc. Transfer za 2, za 3 a może 5 dni, zależy ile będą trzymali zarodki. Ile pęcherzyków będziesz miała nie wiadomo, ja za 1 razem miałam 5 z czego 3 dobre, 1 mi podano tamte 2 nie przetrwały do mrożenia. Za 2 razem było ok 15 i żaden nie nadawał się do zapłodnienia nie podeszłam do transferu. Bądź dobrej myśli. Będzie co ma być.

Też miałam estrofem wzięłam 14 tabletek i dostałam okres. Później stymulacja. Zastrzyki ja dawałam o 21. Dasz radę, igielki malutkie, nie boli bardziej niż wyrwanie 1 włoska z brwi. Na początku miałam monitoring co 2-3 dni. Na koncu stymulacji już codziennie tj. 3 dni z rzędu. Wszystko zależy od tego jak jajka rosną. Możesz przypuszczać ze punkcja ok 14 dc. Transfer za 2, za 3 a może 5 dni, zależy ile będą trzymali zarodki. Ile pęcherzyków będziesz miała nie wiadomo, ja za 1 razem miałam 5 z czego 3 dobre, 1 mi podano tamte 2 nie przetrwały do mrożenia. Za 2 razem było ok 15 i żaden nie nadawał się do zapłodnienia nie podeszłam do transferu. Bądź dobrej myśli. Będzie co ma być.

A wiecie z jakiego powodu bierzecie E2 przed stymulacja? Pytam bo nie moge sie doszukac sensu, widze ze po owulacji , ale co to ma spowodowac? Nie dopuszczenie do owulacji przy stymulacji? Na to sa inne hormony. Rozjasnijcie mnie;)

Skad ja to znam:) tez sie szykuje do remontu i juz na sama mysl truchleje. Ale mówię Ci:) w Twoim przypadku wiadro i szlauf zastapia Ci łazienkę jak nie zdazysz:) tylko zeby sie skonczyl ten remont u Ciebie w przeciagu 9-ciu miesiecy bo tak.ciulasto by bylo.jak się bobas urodzi a tam dalej wiadro i szlauf:-p
A w tym sensie wiadro i szlauf :D myslalam ze do sprzatania. Hahaha.

Dziewczyny a tak czytam o tym i intralipidzie ze to bialko sojowe itp. A czy wiecie moze jak to jest w przypadku niedoczynnosci? Wiem ze wtedy trzeba unikac wszystkich produktow sojowych...

Kochane powiedzcie mi dokladnie jak wyglada podejscie do transferu na sztucznym cyklu leki zaczynambrac od 1 dc i co dalej w ktorym niej wiecej dniu cyklu jest transfer. Chcem wyliczyc sobie kiedy moge podejsc do crio po 2 tygodniach leczenia u Pasnika i musi byc zachowany odstep 2 tygodni od leczenia do transferu
Pytam bo nigdy nie mialam crio wiec nie orientuje sie w temacie a zastanawiam sie czy bede musiala cykl odczekac czy wstrzele sie w daty i bede mogla podejsc odrazu po przerwie od lekow

Gosiu wszystko zależy jak Ci endo będzie rosło. Ja miewałam transfer w 12dc a miałam też w 17dc ( 3dniowych zarodków). Są dziewczyny które miały i w 25dc.

Gosia jestem dokladnie w tej samej czarnej d.....co ty,siedze i licze.:sad:

Wg mojego schematu,w sumie dwoch, w jednym zaczynam z E2 od pierwszego w drugim od 3 DC. Pomiedzy 10-12 dniem mam mierzenie endo, pomiedzy 15 a 20 Transfer zaleznie od grubosci.

Dziewczyny kiedy mialyscie Transfer na naturalnym cyklu???
Moja pani dok. chce zeby mnie nie truc hormonami,ja nie chce bo nie jestem do konca przekonana o owulacji i pekajacym pecherzyku. Jak u Was bylo? HELP;)

Ja raz próbowałam na naturalnym, niestety endo kiepsko rosło więc straciłam miesiąc i odtąd cały czas na sztucznym. Wygodniej na sztucznym wyszykować na KET, no ale niestety potem tablety to garściami się je.

reklama
A wiecie z jakiego powodu bierzecie E2 przed stymulacja? Pytam bo nie moge sie doszukac sensu, widze ze po owulacji , ale co to ma spowodowac? Nie dopuszczenie do owulacji przy stymulacji? Na to sa inne hormony. Rozjasnijcie mnie;)

Priming estrogenowy. Opublikowana w 2013 r. metaanaliza Reynolds i wsp. wskazała na korzystny wpływ podawania estrogenów w fazie lutealnej cyklu poprzedzającego stymulację (tzw. priming estrogenowy) na wyniki leczenia. Autorzy wykazali, że kobiety przyjmujące estrogeny przed stymulacją (n=468) w porównaniu do grupy bez primingu (n = 621), mają niższe ryzyko kancelacji cyklu [RR: 0,60, 95% CI: 0,45-0,78] i większą szansę na uzyskanie ciąży klinicznej (RR: 1,33, 95% CI: 1,02-1,72) (57). Podobne wyniki uzyskali Chang i wsp. (58).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry