Trzymam kciuki zeby było dobrze. Pappa to tylko statystyka , 93 % jakiejs pewnosci. nifty 98%. ale powiem ci ze mojej kolezance w zeszlym roku wyszlo tez podwyzszone ryzyko z pappa przy idealnym usg i po zrobieniu nifty nie potwierdzilo sie . Wiem ze to trudne ale sprobuj ne myslec za duzo w czarnych kolorach bo to jeszcze nic nie znaczy. Teraz rozumiem mojego lekarza z pierwszej ciazy , ktory odradzal pappa i od razu radzil dla wykluczenia chorob amniopunkcje. Po zastanowieniu zrobilam bo czekalo mnie samotne rodzicielstwo u najlepszego specjalisty od amnio w warszawie dr, Roszkowski . wszystko bylo ok. czeka sie tylko ok 3-4 tyg. tutaj znow nerwy sa zw. z tym pappa i chyba o to chodzi z ta amnio ze daje prawie 100% wynik . bez gdybania . Ja na razie nie robilam amnio ale sie zastanawiam nad panorama , ma rozszerzone badanie wad.Ale dalej to jest tylko bad. statystyczne . w usg , mam tez na razie jedna zagwostke bo lekarka dojrzala jakis kregozmyk ale sama nie wie czy to rzeczywiscie jest bo maly jest jeszcze bardzo malutki i znow czekanie tez mam do nast. usg u lekarza specjalisty i male nerwy . Bedzie dobrze !!!!Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa.. bardzo źle spałam i z samego rana ciężko mi powstrzymać łzy.. A
Ogólnie wyszło nam podwyższone ryzyko trisomi 21.. wiecie, gdyby nie test Pappa to z USG moja kruszynka ma idealne wymiary , przeziernosc karkowa i w ogóle.. wczoraj taka szczęśliwa w brzuszku była i tak się wiercila ❤
Ktoś napisał czemu nie zrobimy amniopinkcji .. dlatego bo wiem jakie jest ryzyko i odrazu nie chcieliśmy i Pani doktor też była za testami NIFTY ..
Nie wiem jak przeżyje następne dni..