reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ostał się ostatni biedaczek :) Jak sie nie uda to zbieram kasę i na druga stymulację zmieniam klinike. Transfer myślę gdzies tuż przed świętami :) Kurka w życiu bym nie przypuszczała, że jedna procedura będzie trwac rok (jakoś początkiem marca miałam pierwszą wiz w klinice....)
To będę trzymać kciuki i czekam na ciezarowkach .
Ja w rok miałam 4 stymulacjie ......

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Marzec to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-03-08 encka86 podglądanie maluszka <3
2018-03-10 EwaRaG wizyta serduszkowa <3
2018-03-12 RedHotChiliPepper28 badania prenatalne I trymestru
2018-03-13 Maryanka podglądanie maluszka <3
2018-03-15 Barburka podglądanie maluszka <3
2018-03-15 misis188 podglądanie maluszka <3
2018-03-20 JoannaRak wizyta u nowego lekarza :)
2018-03-27 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-03-30 marg88 wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-03-30 szarykot wizyta przed transferem
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-04-24 hope322 Usg 3. trymestru :)
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-02 Oczekiwanie2017 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-11 walczaca o szczescie termin porodu
2018-08-16 aga06 termin porodu
2018-08-19 misis188 termin porodu
2018-08-21 Zylwia termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-31 Barburka termin porodu
2018-10-05 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dziewczynki, kalendarz się kurczy, proszę się wpisywać, bo nie będę miała co wrzucać :). Jeśli któraś potrzebuje,żeby Ja dopisc proszę o informację (najlepiej wiadomość na priv).

Nadrabiajac wczorajszy dzień wylapalam (mam nadzieję, że dobrze :) , że @Agatulus181 ma dziś punkcje - słodkich snów i pięknych jajek, które dadzą upragnioną ciążę
No i @Szczescie1986 - dziś chyba wizyta u Pasnika. Oby dał Ci złote rady, które zaowocuje udanym transferem.

Ps. @Chocolateri - jak tam po wczorajszej wizycie?

Witajcie [emoji4]
Dziekuje Koniczynko[emoji5] dzisiaj popoludniu wyszlam do domu. Ale jestem pelna podziwu dla dziewczyn, ktore daja rade wytrzymac wywolywane farmakologicznie poronienie do samego konca. Ja po 24h walki bylam juz w takim stanie, ze z poczatkowej twardej postawy zdecydowanego unikniecia zabiegu, jak sie okazalo na usg, ze trofoblast jest gleboko osadzony w endometrium i nic nie drgnelo, to dzis juz sama o zabieg prosilam i byl on dla mnie ogromna ulga. Takze pomimo mojej wczesniejszej postawy, po tym co przeszlam, uwazam, ze zabieg jest zbawienny. A nie bylam na jakims zaawansowanym etapie ciazy, 2 tyg temu Dr w klinice mowil ze to 7tc.. to pewnie tez kwestia indywidualnego odczucia, progu bolu, stanu organizmu itp. Ale dla mnie to byla masakra [emoji15]
Wlasnie dziewczyny, co jesc na anemie? Wcinam szpinak, buraki, czerwone mieso, nawet od niedawna czerwone wytrawne winko[emoji6] a i tak morfo wyszla mi kiepsko

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Na pewno buraki, wino tez bedzie dobre i szpinak rez. Ze szpinaku mozesz sobie zrobic dobry sok-miksuję szpinak, jabłko, banana, pomarancza z sokiem jablkowym z biedronki tym z lodowki. Pycha to jesr

Dziewczynki, kalendarz się kurczy, proszę się wpisywać, bo nie będę miała co wrzucać :). Jeśli któraś potrzebuje,żeby Ja dopisc proszę o informację (najlepiej wiadomość na priv).

Nadrabiajac wczorajszy dzień wylapalam (mam nadzieję, że dobrze :) , że @Agatulus181 ma dziś punkcje - słodkich snów i pięknych jajek, które dadzą upragnioną ciążę
No i @Szczescie1986 - dziś chyba wizyta u Pasnika. Oby dał Ci złote rady, które zaowocuje udanym transferem.

Ps. @Chocolateri - jak tam po wczorajszej wizycie?
Przylaczam sie do zyczen!!! ✊✊✊

Dziewczyny ja tak z innej beczki, ale wiem, że jest tu sporo miłośniczek zwierzaków, a że wczoraj mój dzień mało nie skończył się tragicznie to myślę, że warto o tym wspomnieć, może któraś dzięki temu uratuje swojego pupila.
Ja mam labka, straszny żarłok. No i wczoraj w trakcie kolacji się przytkał. Łapy mu się zaczęły rozjeżdżać, wpadł w panikę, posikał się i przewrócił. Mrugał oczami ale się nie ruszał i nie oddychał. Ja panika i płacz, bo nie wiadomo co robić, a pies umiera.
I tu ważny komunikat: POPRZEGLĄDAJCIE STRONY ODNOŚNIE UDZIELANIA PIERWSZEJ POMOCY ZWIERZAKOM, bo jak dojdzie do takiej sytuacji to jesteście skazane na siebie a liczy się każda sekunda.
Mój rzucił się z pomocą i próbował go ściskać za przepone, a ja wygrzebałam mu z gardła jedzenie, ale nic to nie dało. Coraz wolniej mrugał, pysk mu strasznie spuchł, dostał drgawek i szczekościsku. Dobrze że miałam tel awaryjny do weta (24/h) i dopiero jego instrukcja pomogła nam go uratować (tylne łapy do góry i uciskanie klatki piersiowej). To było straszne przeżycie, całą noc nie spałam i do tej pory płaczę. Mało brakowało a byśmy go stracili i to w tak głupi sposób.
Także dziewczyny przeszkolcie się, mam nadzieję że nigdy Wam się nie przyda, ale w razie W lepiej mieć choć podstawową wiedzę.
:szok::szok: dobrze ze psina uratowana

Wlasnie sie chyba bede upierac przy atosibanie tym razem... niestety po "tylko" dwoch nieudanych transferach lekarz nie do konca jest przekonany do najciezszej artylerii...
I u nas w klinice tylko lutinus i lutinus...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Zostaje ci dolozyc troche progesteronu na wlasna reke ;)

Ten na grzyba to fluconazole (1 tabl w 1 dzień antybiotyku i 1 tabl po zakończeniu leczenia)

Oo dzięki wielkie :biggrin2: zapisałam i teraz będę się zastanawiać, jak poprosić moją ginkę o ten lek, żeby się nie obraziła :-D

@chlopkers fajnie, że już jesteś w domu. Ja brałam żelazo w tabletkach, ale mój organizm słabo przyswajał, więc mi ginka odstawiła i kazała pić sok z buraków :dry: niestety jest ohydny :cool: buraki lubię, ale gotowane...

Postanowiłam ograniczyć cukier, trzymajcie za mnie kciuki, bo to wyzwanie życia :-D:-D

reklama
Do góry