reklama

Kto po in vitro?

No wiem ze.kosztuje...
A do jakiego lekarza powinnam sie zglosic?
Albo poorostu sama sie leczyc :tak:
Bo z tymi lekarzami to roznie bywa...a wizyta tez kosztuje a badan i tak nie bardzo chca zlecać:oo:
mi zlecił endokrynolog w odpowiedzi na moje plany ivf, aby zwiększyć szanse w razie mutacji, na nfz to weź od rodzinnego skierowanie do genetyka - są podstawy jak problem z zajęciem w ciąże, u genetyka powiedz, że masz problem z zajęciem i wysoki kwas foliowy powinni zrobić za darmo - ja nie miałam cierpliwości zapłaciłam

reklama
mi zlecił endokrynolog w odpowiedzi na moje plany ivf, aby zwiększyć szanse w razie mutacji, na nfz to weź od rodzinnego skierowanie do genetyka - są podstawy jak problem z zajęciem w ciąże, u genetyka powiedz, że masz problem z zajęciem i wysoki kwas foliowy powinni zrobić za darmo - ja nie miałam cierpliwości zapłaciłam
A to badanie to sie dokladnie nazywa: termolabilny wariant MTHFR? bo mam takie na rozpisce...u mnie w diag kosztuje 250zl

Kurde...tak sie teraz zastanawiam czy nie poczekac ivf...w sob albo w niedziele mam mieć @ i pon wt zastrzyki...
Czy jakby sie udalo to nie zaszkodze dziecku z takim poziomem kw.foliowego?:sad:
zaszkodzić możesz z innego powodu, jeśli masz ten gen zmutowany to ten kwas, który bierzesz jest nieaktywny i pokrąży w krwi i go wysikasz, a dziecku ani sobie z niego nic nie dostarczysz, przy tej mutacji bierze się jakiś inny kwas metylowany czy jakiś... nie pamiętam, bo nie mam tej mutacji, on jest od razu aktywny

reklama
Ostatni dziewczynki z uwagi na infekcję wyjęłam z lodówki tabletkę dopochwową i położyłam koło łóżka żeby nie zapomnieć na noc zaaplikować. Kiedy po chwili wróciłam tavblektki nie ma. Pytam męża czy nie widział tablektki dopochwowej a on w minutę robi się siny i czerwony na twarzy:rofl2: oczywiście ja zażył bo myślał że to sanprobi probiotyk ło jesssu co sie działo rzygał pół nocy a przez tydzień się nie odzywał:errr: ale....przeżył;)

P A D L A M :D
Hhhhaaaahaaaa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry