reklama

Kto po in vitro?

Ja słyszałam o takim przypadkach że z powodów genetycznych (mutacja genu przy niektórych chorobach) powoduje że możliwe jest tylko poczęcie dziecka o konkretnej płci. A w przypadku innej płci najczęściej dochodziło do poronienia. Ale jakie choroby to obejmuje to nie wiem.
Ale to dotyczy chorób sprzężonych z płcią gdzie geny umiejscowione są na x jeśli choroba jest recesywna. Wtedy dziewczynka jest chora kiedy dostanie taki pakiet felerny od każdego z rodzicow a jeśli tylko od jednego to jest nosicielem mutacji. A chłopiec z mutacja zawsze chory bo ma jeden x

reklama
Estrofen to zamiennik naturalnego Estradiolu, a Luteina w moim przypadku progesteronu.
A ten Medrol to pochodna jakiego hormonu?
Ja na pęknięcie przy sztucznym cyklu nie miałam nic, bo to tabletki regulowały wysokość hormonow.
A endometrium 10 mm to bardzo dobre. A wzrasta koło 1,5 do 2 mm na 2-4 dni to jeszcze może coś wzrosnąć. Na kiedy masz planowany transfer ?

Przy sztucznym cyklu nie ma owulacji (w założeniu), dltego nie dostaje się nic na pęknięcie, bo nie ma co pękać.

@limoncia1 większość objawów siedzi w naszej głowie :p powiem Ci na własnym przykładzie jak myślę że nie mam objawów ze cycki nie bolą to za chwilę zaczynają boleć :D zapewne bardzo się stresujesz i analizujesz .... odpuść trochę. Dużo objawów też jest od leków. Kochana rozumiem nerwy i stres ale uwierz ze ciągłym myśleniem też sobie nie pomagasz.
Trzymam kciuki aby wszystko dobrze było :yes:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry