Ok, ja nie mówię żeby nie brac. Różne są badania, na jednych wychodzi ze przy blastkach szanse zwiększa, u innych ze nie ma znaczenia. Pewnie tez zależy jakie podłoże jest standardowe. Ale ja nie o tym pisałam a ze jeśli są 3 dniowe i ktoś dziewczynie wciska ze przy 3 dniowych się go nie podaje to ja nie wiem o czym ten ktoś gada. Przy 3 dniowych właśnie tym bardziej się go bierze. I tym bardziej zwiększa szanse na przetrwanie na ściankach macicy do implantacji.
Bo ja myślałam ze zaszła pomyłka - ktoś pomylił embrioglue z intralipidem. A słyszałam ze jedna z klinik właśnie nie chce dawać embrioglue 3 dniowym zarodkom, nie mam pojęcia z jakiej racji.
Z drugiej strony jeśli faktycznie chodziło o intralipid to kompletnie nie rozumiem o co lekarce biega. Ze się nie podaje przy młodszych zarodkach? Trochę dziwne stwierdzenie, prawda?
A embriuglue sama przy 2 blastkach z 4 brałam. Przy piątej była w standardzie w Nowum, cena transferu o koszt embrio glue akurat wyższa w porównaniu z invimedem tak ze na jedno wychodzi. Ale przynajmniej nie ma człowiek rozkmin.