reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Koniczyna82 tak jak pisze Iskra, poki beta rosnie to mozesz robic allo. Z innych badan nie kojarze, jak mi sie cos przypomni to ci napisze. Czekam w napieciu na wiesci, dobre wiesci!
@Never give up jeszcze z.miesiac do klucia, bo oczywiscie jak trzeba to @ nie ma i nie ma. Moj zazwyczaj 21-25cio cykl ma dzis juz 31 dni i o malpie ani slychu ani widu. Az se sikanca zrobilam ale jasne ze oczywiste - bieluśki.
@gosia321 mocne kciuki i kopniaczek ma szczescie za jutro!!!
@Felia a jaka metoda zapladniacie? Moze imsi by wchodzilo w gre? primo vision mielismy i jak tylko bedzie taka opcja w katowicach tp tez biore. Milych snow jutro i owocnych jajozbiorow :)
Primo vision to jest pic na wode fotomontaż. Szkoda kasy na to. A nie sadze zeby Katowice to mialy.

@Koniczyna82 a przeciwciała preciwłozyskowe robiłaś? A jaką masz dawke heparyny? Może sprawdź krzepliwość - ddimery, aptt, inr - jeśli bierzesz heparynę rano to przed zastrzykiem. Może trzeba większa dawkę, skoro masz problem z żylakami?

@Koniczyna82 tak jak pisze Iskra, poki beta rosnie to mozesz robic allo. Z innych badan nie kojarze, jak mi sie cos przypomni to ci napisze. Czekam w napieciu na wiesci, dobre wiesci!
@Never give up jeszcze z.miesiac do klucia, bo oczywiscie jak trzeba to @ nie ma i nie ma. Moj zazwyczaj 21-25cio cykl ma dzis juz 31 dni i o malpie ani slychu ani widu. Az se sikanca zrobilam ale jasne ze oczywiste - bieluśki.
@gosia321 mocne kciuki i kopniaczek ma szczescie za jutro!!!
@Felia a jaka metoda zapladniacie? Moze imsi by wchodzilo w gre? primo vision mielismy i jak tylko bedzie taka opcja w katowicach tp tez biore. Milych snow jutro i owocnych jajozbiorow :)
A co to jest primo vision? Jutro też mam pick up i też mam kałdun jakbym była już w ciąży, jak chodzę ro czuję w brzuchu każdy krok i jestem pochylona. Wczoraj też ovitrelle i jutro o 8:00 punkcja. Ciekawe ile będziemy miały tych pęcherzyków, w piątek lekarz mi jeszcze powiedział (pewnie to wiecie hih) że to że mam 10 pęcherzyków to nie znaczy że będzie tyle do zapłodnienia. Bo mogą być bez tego tam w środku

A co to jest primo vision? Jutro też mam pick up i też mam kałdun jakbym była już w ciąży, jak chodzę ro czuję w brzuchu każdy krok i jestem pochylona. Wczoraj też ovitrelle i jutro o 8:00 punkcja. Ciekawe ile będziemy miały tych pęcherzyków, w piątek lekarz mi jeszcze powiedział (pewnie to wiecie hih) że to że mam 10 pęcherzyków to nie znaczy że będzie tyle do zapłodnienia. Bo mogą być bez tego tam w środku
Jak wygląda hodowla zarodków w systemie Primo Vision?

Po zapłodnieniu komórki umieszczane są w inkubatorze wyposażonym w system mikroskopów-kamer. Dzięki temu ich rozwój jest obserwowany cały czas – kamera wykonuje zdjęcia co 5 minut, aktualny stan hodowli widoczny jest na monitorze. Zarodki nie są wyjmowane z inkubatora aż do dnia embriotransferu. Zastosowanie primo vision zapewnia zarodkom niezmienne warunki hodowli.

A co do ilości pęcherzyków - wiadomo, nie wszystkie mogą zawierać komórki i może być ich mniej, bo nie wszystkie będą zdone do zapłodnienia (mogą być niedojrzałe lub już zdegradowane) ale może też być więcej, bo np pęcherzyki się "ukrywają" gdzies z tyłu i nie są widoczne na usg. Więc główka do góry i miłych snów jutro:)

[emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28]
received_2074917972830831.jpeg

Załączniki

• received_2074917972830831.jpeg
    received_2074917972830831.jpeg
    53,6 KB · Wyświetleń: 572
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry