Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja tego nie brałam ale wiem że coś takiego jest . Tu akurat wstawiam opis z Novum@tamiza co to jest ten aktywator wapnia?![]()
Dziękuję. :*Ja tego nie brałam ale wiem że coś takiego jest . Tu akurat wstawiam opis z Novum
Aktywacja komórek jajowych polega na umieszczeniu ich po zapłodnieniu metodą ICSI w specjalnym roztworze zawierającym w swym składzie jonofor wapnia. Jonofory są to cząsteczki zdolne, między innymi, do transportu jonów, w tym wypadku jonów wapnia, poprzez warstwę lipidową do wnętrza komórki. Celem zastosowania tego roztworu jest spowodowanie wzrostu stężenia jonów wapnia wewnątrz komórki jajowej, co naśladuje naturalne zjawisko zachodzące wewnątrz komórki tuż po zapłodnieniu (wniknięciu plemnika do komórki jajowej) indukowane m. in. obecnością czynnika aktywującego w plemniku. Wspomaganą aktywację oocytów stosuje się w przypadku pacjentek, u których w poprzednich próbach in vitro metodą ICSI nie uzyskiwano zapłodnienia lub niski odsetek (poniżej 30%) zapłodnionych komórek, co może być wynikiem m. in. niedoboru czynnika aktywującego w plemnikach. Zastosowanie wspomaganej aktywacji oocytów w przypadkach braku lub niskiego odsetka zapłodnień niezależnie od przyczyny pozwala na wzrost odsetka zapłodnionych komórek (według różnych doniesień naukowych i naszych własnych doświadczeń) do ok. 60 - 70%.
Doktor P-A jest bardzo dobra. Zrobiła na nas super wrażenie,ale minusem jest to,że nie robi zabiegów i nie zawsze jest w klinice,więc na monitoringu byłam raz u niej,a raz u dr G,a punkcję robił mi jeszcze kto inny. Ogólnie klinika bardzo na plus i jestem wdzięczna dziewczynom,że mnie namówiły na zmianę.Ja polecam dr G choc nie kazdemu spasuje. Bardzo dobra jest dr P-A z tym ze onanie robi zabiegow (chyba ze sie cis od listopada zmienilo) i dr M. Ja leczylam sie u dr G bo jak dla mnue jest guru w temacie in vitro
Ależ to piękne!!!!Kochane, U nas wszystko dobrze :-) :-):-)
Kropek już nie przypomina kropka,ma 26mm,serducho bije jak dzwon (nawet widziałam jak pulsuje).Odetchnelam,bo przy braku klasycznych ciazowych objawów moje myśli były już bardzo różne.Ale okazuje sie,że strach ma wielkie oczy i bałam się niepotrzebnie :-) Wyliczenia dokładnie takie jak w klinice 3 tygodnie temu: mamy dziś 9t3d,termin porodu 4.01.19.Pozdrawiamy i trzymamy kciuki , znaczy na razie ja trzymam, bo mały nie-kropek jeszcze chyba nie umie :-) :-) :-)Zobacz załącznik 863656
Mam nadzieje ze wam się uda bo na swoj sposób namawiając cię czuję się troszku za to odpowiedzialnaDoktor P-A jest bardzo dobra. Zrobiła na nas super wrażenie,ale minusem jest to,że nie robi zabiegów i nie zawsze jest w klinice,więc na monitoringu byłam raz u niej,a raz u dr G,a punkcję robił mi jeszcze kto inny. Ogólnie klinika bardzo na plus i jestem wdzięczna dziewczynom,że mnie namówiły na zmianę.
Nie no co Ty,nie mniej mnie na sumieniuMam nadzieje ze wam się uda bo na swoj sposób namawiając cię czuję się troszku za to odpowiedzialna

Hah! no widzisz. Cokolwiek to jest: biorę! ;D