W Novum to jest zdecydowanie lepiej rozwiazane. Sa konsultacje medyczne codziennie do poludnia, na ktorych zadaje sie pytania i dyzurujacy lekarz albo Ci odpowiada od razu (ja np pytalam w trakcie stymulacji o mozliwosc znieczulenia u stomatologa bo mi wypadla akurat nieplanowana wizyta) jesli to jakas prosta sprawa, albo Cie rejestruje do lekarza prowadzacego na konsultacje, na ten sam dzien popoludniu. Ostatnio przed crio znalazlam sie w sytuacji podbramkowej, bo mialam w danym dniu cyklu zrobic usg i tego samego dnia dac znac swojemu lekarzowi jaki byl obraz. Ale w szpitalu od rana zeszlo mi tak dlugo, ze bylo juz po konsultacjach w klinice. Pomimo tego umowili mnie i popoludniu rozmawialam ze swoim lekarzem. A raz bylo tak, ze kazali zadzwonic na drugi dzien sie zarejestrowac bo pytalam o cos co moglo zaczekac 1 dzien.
Za nic sie ekstra nie placi.
No i na poczatku procedury, w trakcie stymulacji, podali nam numery alarmowe. Ale to do jakichs powaznych naglych sytuacji, chyba bardziej wlasnie gdyby hiperka sie pojawila, albo cos sie pomieszalo przy zastrzykach.
Takze jestem w szoku ze mozna az tak utrudniac kontakt z lekarzem jak tu opisujesz Gosiu