reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zna kto jakis jest przelicznik IU/L na mIU/ml?
Cassiah, mi się wydaje, że to to samo. Masz mili w licznimu i w mianowniku więc to się po prostu skraca.

Ponawiam prośbę koliberka - może ktoś wynaśnić, jak się liczy tygodnie ciąży po transferze? Jak wpisuję datę poczęcia jako 3 dni przed transferem to pokazuje mi 3ci tydzień, ale jak wpiszę pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 5 tydzień. Gubie się.

Cassiah, mi się wydaje, że to to samo. Masz mili w licznimu i w mianowniku więc to się po prostu skraca.

Ponawiam prośbę koliberka - może ktoś wynaśnić, jak się liczy tygodnie ciąży po transferze? Jak wpisuję datę poczęcia jako 3 dni przed transferem to pokazuje mi 3ci tydzień, ale jak wpiszę pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 5 tydzień. Gubie się.
U mnie zgadza sie wedlug pierwszegp dnia ostatniej miesiączki. Na badaniach prenatalnych pierwszych gdzie data porodu wg usg jest najbardziej wiazaca to mam taka sama date z usg jak wg miesiączki

reklama

Musisz liczyć w ten sposób, że wiek zarodka +14 dni + ilość dni od transferu.
Dla przykładu.
Miałam transfer 11 czerwca, miałam blastocysty, więc:
14 dni + 5 dni + 15 dni =34 dni, czyli 4 tydzień 6 dzień ciąży. ;)
Ja miałam okres 20 maja ale w kalkulatory wbijam w kalkulatory 23 maja.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry