• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Leczenie zakażenia Helicobacter pylori polega głównie na stosowaniu antybiotyków. Celem antybiotykoterapii jest erydykacja, czyli całkowite usunięcie bakterii zagnieżdżonej w błonie śluzowej żołądka. Jednak ta metoda leczenia jest skuteczna tylko wtedy, jeśli stosuje się 2 antybiotyki jednocześnie i dodatkowo tzw. inhibitor pompy protonowej (IPP) – lek zobojętniający sok żołądkowy. Dzięki terapii potrójnej można skutecznie pozbyć się bakterii z organizmu i doprowadzić do trwałego wyleczenia chorych.

Link do: Helicobacter pylori - leczenie. Jak się pozbyć bakterii H. pylori z organizmu?
@dżoasia dziękuję dobra kobieto.

Wiesz tez pytanie u kogo sie leczyli [emoji4] jakie wskazania itd itd.. ja jestem mega pod wrazeniem strony organizacyjnej, to co widzialam w klinice P w Krakowie to dopiero byla masowka [emoji23] i szefuncio ktory chcial nam robic inseminacje przy tak slabym nasieniu M.. dramat
Mi chcial robic 6 inseminacji przy jednym niedroznym jajowodzie i jednym droznym ale z bardzo duzymi.oporami-masakra. Jak robil mi drożność to myslalam ze mu do tyłka kopne bo mnie cholernie bolalo a ten se jeszcze zartowal

Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
Leżę przez weekend, w niedzielę zrobia usg i betę
.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Kochana wrzucilam Twoja bete w kalkulator i jest dobrze. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Byla tu dzuewczyna @Summer88, jechala na wizyte i dostala okropnego krwawienia a z,maluszkiem wszystko bylo ok

reklama
Kochane mowilam ze jestem ciemna co do tego wszystkiego.dzwonila moja pielegniarka okazalao sie ze mam 6 pecherzykow z ktorych maja byc jajeczka wiec to chyba lepiej.Ja to wogole nie pojmuje pecherzyki jajeczka zarodki chyba musze wiecej czytac o tym
frown.gif
Czytaj czytaj wiedzy nigdy za duzo
a więc pecherzyk to jest to co rośnie w trakcie stymulacji, ale nie każdy jest dojrzały i nie każdego można nazwać jajeczkiem. Zarodek to wiadomo, Twoje jajeczko+plemniczek i sex na szkiełku= zarodek który będzie podany do brzuszka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry