reklama

Kto po in vitro?

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem bo ja jedno i drugie miałam na recpecie wypisane, ale podejdź i zapytaj w jakiejkolwiek aptece. A w ogóle jak ty w ciechocinku to może tam normalnie podają rozcieńczony? Weźcie poratujcie jak któras się orientuje, bo ja w piątek jadę na pierwsze podanie :D w razie czego wezmę swoja sól i się będę upierać ;)
A sól sprzedają chyba w 0,5l butlach, można podać 100 w żyłę, domieszać intra i podawać dalej albo odlać seteczkę i dopiero dolać intra.
Dzieki wielkie, no ja wlasnie w przyszly piatek jade. Ja w uk to najwyzej przedzwonie do apteki I podpytam o ta recepte na sol fizjologiczna. tem pierwszy wlew bede robila w uk bo to 2 tyg przed transferem znalazlam taki polski lab gdzie tez takie rzeczy wykonuja. A ty tez masz miec rozcienczony w 400ml soli? Pamietaj zeby tylko ci tego za szybko nie podkrecili bo mnie ostatnio to dosyc szybko poszlo, a Pasnik zaleca 3-4 godzin ze to ma leciec bo inaczej jest wydalone.

@Sol , a no kochana , Korzystają z klauzuli sumienia. Kiedyś lekarze , teraz aptekarze. Dobrze , ze nie dentyści - a nie Ci napewno nie , bo kaska ucieknie.
Kurcze a ja myślalam że to tylko lekarzy się tyczy I głównie aborcji... To znaczy, że w aptece Pani może sobie pomyśleć... "ah te leki to do stymulacji pewnie, to nie sprzedam ich tej grzesznicy..." tak serio serio...?
Ja pierdziele ale paranoja!

A mogą np odmówić leczenia dziecka po in vito? Kurde nawet nie chce mi się wierzyć, że w ogóle takie pytanie zadaje...

Dzieki wielkie, no ja wlasnie w przyszly piatek jade. Ja w uk to najwyzej przedzwonie do apteki I podpytam o ta recepte na sol fizjologiczna. tem pierwszy wlew bede robila w uk bo to 2 tyg przed transferem znalazlam taki polski lab gdzie tez takie rzeczy wykonuja. A ty tez masz miec rozcienczony w 400ml soli? Pamietaj zeby tylko ci tego za szybko nie podkrecili bo mnie ostatnio to dosyc szybko poszlo, a Pasnik zaleca 3-4 godzin ze to ma leciec bo inaczej jest wydalone.
Tak, mam tak samo 100ml w 400ml i przez 3-4h

reklama
Dziewczyny doradzcie prosze, bo ja sie na tym zupelnie nie znam. Od Pasnika mam zalecony wlew przeZ 3-4 godziny intralipidu 20% 100ml w 400ml 0.9% Natrii chlorati. Jak dzis rozmawialam z koordynatorka ktora mi organizuje recepte na intralipid to powiedziala, ze to jest juz przygotowane I nic nie trzeba mieszac intralipidu z solandizjologiczna czy to faktycznie tak jest? Bo ja myslalam, ze osobno sie kupuje intralipid I sol fizjologiczna I sie to miesza ale to moze sobie cos ubzduralam. Jedynie co pamietam z pierwszego transferu, to jak w ciechocinku mialam intralipid dzien przed transferem to lecialo to niecale 2h i nie wygladlao mi to na 500ml.
No masz racje. Intralipid to jedno a sol musisz miec osobno i mozna to zmieszac a mozesz miec tak jak ja ze pierwsze polowa soli, intralipid i druga polowa soli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry